Εκοιμήθη ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Αξώμης Χρυσόστομος Μπαρμπέρης

Με βαθύτατη θλίψη η Ιερά Μητρόπολη Αξώμης ανακοινώνει την κοίμηση του Πανοσιολ. Μ. Αρχιμανδρίτου του Θρόνου και Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αξώμης κυρού Χρυσοστόμου Μπαρμπέρη.

Ο αείμνηστος Μέγας Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μπαρμπέρης εγεννήθη την 27η Μαρτίου 1960 στην Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας.

Διάκονος και Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε από τον Σεβασμ. Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο. Διηκόνησε ευόρκως και ευδοκίμως από την ημέρα της χειροτονίας του στις Ιερές Μητροπόλεις Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας, Κένυας και τέλος, στην Ιερά Μητρόπολη Αξώμης, της οποίας διετέλεσε Πρωτοσύγκελλος, καθώς και Εφημέριος του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Φρουμεντίου της Ελληνικής Κοινότητας Αντίς Αμπέμπα επί 33 συναπτά έτη.

Προσέφερε τις πολύτιμες υπηρεσίες του στον Ελληνισμό της Αιθιοπίας, μεριμνώντας για την πνευματική, ηθική και υλική υποστήριξη των ομογενών στα κράτη της Αιθιοπίας (Αντίς Αμπέμπα και Ντίρε Ντάουα) και του Τζιμπουτί.

Μετά από σύντομη μάχη με την επάρατο νόσο, εκοιμήθη στην Αθήνα την 16η Σεπτεμβρίου 2023, σε ηλικία 63 ετών.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί στο Κοιμητήριο Καλλιθέας Αθηνών, την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, στις 11.30 το πρωί.

Η Α. Θ. Μακαριότης ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, πληροφορηθείς μετά θλίψεως στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα την εκδημία του αοιδίμου Μ.Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου, εξέφρασε πατρικώς την ευγνωμοσύνη του Αποστολικού και Πατριαρχικού Θρόνου του Αγίου Μάρκου διά την ενσυνείδητη και αδιάλειπτη πολυετή διακονία του εκλιπόντος κληρικού, καθώς και τις συλλυπητήριες ευχές Του προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Αξώμης κ.Δανιήλ, προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της κατά Αιθιοπίαν τοπικής Εκκλησίας και προς τους οικογενείς αυτού.

Διαβάστε ακόμα