Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη Σκιάθο

Την πλημμυροπαθή Σκιάθο επισκέφθηκε η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023, με ευκαιρία την συμπλήρωση ογδόντα ετών (14/9/1943) από την βύθιση του υποβρυχίου του ΠΝ «ΚΑΤΣΩΝΗΣ» μετά από ναυμαχία με το γερμανικό ανθυποβρυχιακό πλοίο UJ-2101, κατά τη διάρκεια του Β΄ΠΠ.

 Το πρωί της Πέμπτης, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο, επί τη εορτή της παγκοσμίου υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, στον Ι. Ναό Τριών Ιεραρχών Σκιάθου, με συλλειτουργούς τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τους δύο Εφημερίους της Ενορίας Πρωτοπρεσβ. Γεώργιο Σταματά-Αρχιερατικό Επίτροπο Σκιάθου και Οικον. Νικόλαο Σταματά και τον Διάκ. Σταύρο Καλαφάτη.

Μετά την Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος υποδέχθηκε την κ. Πρόεδρο στον Ι. Ναό, όπου τελέσθηκε Επίσημη Δοξολογία παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών φορέων του τόπου και κατόπιν, στον προβλήτα του λιμανιού της Σκιάθου, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ηρωικών θυμάτων εκ του πληρώματος του ιστορικού υποβρυχίου.

Φωτογραφίες: Skiathos Life και Θ. Παρίσης

Διαβάστε ακόμα