Κυριακή προ της Υψώσεως στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας

Την Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού 10η Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης  Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ στα πλαίσια των ποιμαντικών επισκέψεων του  σε ακριτικές ενορίες της  ιεράς μητροπόλεως  ετέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην ορεινή και ολιγάνθρωπη ενορία των Μανικίων επαρχίας Κονιστρών Κύμης.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισίωσαν ο Πανοσ Αρχιμ Πρόδρομος Γκέγκες ο Οικονόμος Αριστειδης Ρούσσος εφημέριος των ενοριών Διρρευμάτων  Κρεμαστού Μανικίων και ο Διάκονος Στυλιανός Πεταχτής.

Κατά την διάρκεια του κοινωνικού κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ ο οποίος αναφέρθηκε  την σημερινή αποστολική και ευαγγελική  περικοπή.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε δια μακρών στην επικείμενη εορτή της Υψωσεως του Τιμίου Σταυρού  τον οποίο προβάλλει η Εκκλησία μας ως όπλο κατά του διαβόλου, βοηθό των πιστών, προβολέα  οδηγό της ζωής τους και κλειδί, δια του οποίου ανοίγει ο πιστός τον παράδεισο να εισέλθει στην  Βασιλεία των Ουρανών.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ απήυθυνε τις πατρικές και εόρτιες ευχές του προς τους πιστούς της ενορίας που συμμετείχαν στην θεία ευχαριστία μεταξύ εξ αυτών παρέστη και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Μανικίων κ. Κωνσταντίνος Σεφερλής.

Τους ύμνους απέδωσε ο  Πρωτοψάλτης του ιερού ναού  Αγίου Δημητρίου Αγίας Παρασκευής Κοντοπεύκου Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Νικόλαος Αναγνώστου με την.συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης

Διαβάστε ακόμα