Νέοι από την Ι. Μ. Κίτρους στο Νις της Σερβίας

Την ιστορική πόλη Νις της Σερβίας, πατρίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου επισκέφθηκε ομάδα 13 νέων, στελεχών της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Τους νέους συνόδευε ο Πρεσβύτερος Κωνσταντίνος Κοσμάς.Οι νέοι διανυκτέρευσαν στο Νις την Τετάρτη 30 Αυγούστου και την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, στον δρόμο τους προς την Τιμισοάρα της Ρουμανίας, όπου συμμετείχαν στην Ζ´ Διεθνή Σύναξη Ορθοδόξων Νέων, ως εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Τους νέους υποδέχΘηκαν στο φιλόξενο Θεολογικό Σεμινάριο του Νις ο Διευθυντής Πρεσβύτερος π. Ντέιαν και ο διάκονος π. Άγγελος. Επισκέφθηκαν τον περικαλλή Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδας και περιηγήθηκαν στο κέντρο της πόλης. Ιδιαίτερης σημασίας ήταν η διοργάνωση μιας ελληνοσερβικής βραδιάς. Οι νέοι συδείπνησαν με οικότροφους του Σεμιναρίου, τραγούδησαν παραδοσιακά, χριστιανικά και πατριωτικά τραγούδια και έψαλαν εκκλησιαστικούς ύμνους, μοιραζόμενοι την κοινή αγάπη για τον Χριστό και την πατρίδα τους. Τους νέους δέχθηκε στο Επισκοπείο ο επιχώριος Επίσκοπος Ναισσού κ. Αρσένιος, ο οποίος συζήτησε μαζί τους και έδωσε την πατρική ευχή του για ολοκλήρωση του πολυήμερου ταξιδιού τους.Οι νέοι μετέφεραν στον Πανιερώτατο κ. Αρσένιο τους αδελφικούς χαιρετισμούς και τις ευχαριστίες του ΣεβασμιωτάτουΜητροπολίτου Κίτρους κ. Γεωργίου.

Διαβάστε ακόμα