Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Μυρτιδιώτισσα Νέου Φαλήρου

Με την σημερινή πανηγυρική Θεία Λειτουργία κορυφώθηκαν οι εορτασμοί για την Σύναξη της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Νέου Φαλήρου.

Στον Όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς Πανοσ. Αρχιμανδρίτη Νήφωνα Καπόγιαννη, τον Γενικό Διευθυντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Πειραϊκής Εκκλησίας και Προϊστάμενο του Ναού Πανοσ. Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνο Θεοδωρόπουλο και τον Πρωτοπρεσβύτερο Αλέξιο Ζέππο.

Εκατοντάδες πιστοί κατέκλυσαν τον περικαλλή Ναό της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας για να εναποθέσουν τα αιτήματά τους σε Αυτήν.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ αναφερόμενος στην Υπεραγία Θεοτόκο τόνισε ότι είναι η φιλόστοργος μητέρα που αγκαλιάζει όλα τα παιδιά της.

Πρόσθεσε ότι “στο νησί των Κυθήρων μέσα από τις μυρτιές βλάστησε η θαυματουργή ιερά Εικόνα της Παναγίας με την πλούσια χάρη της και από τότε συμβαίνουν άπειρα θαύματα με πιο χαρακτηριστικό αυτό της θεραπείας του παραλύτου που έρχονται για να μας επιβεβαιώσουν ότι η χάρις της και η ευλογία της αποτελούν εχέγγυα και της δικής μας υιοθεσίας”.

Τέλος τόνισε ότι “ο Χριστός ήρθε ταπεινά μέσα στον κόσμο της φθοράς και ανέπλασε τον κόσμο με τη θυσία του και την αγάπη του, δίνοντας στη ζωή του “λύτρον αντί πολλών” και η Παναγία η Μητέρα του Θεού γίνεται η οδός για να φτάσουμε προς τον Κύριον.

Ο κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε τον Προϊστάμενο του Ναού π. Αυγουστίνο και τους συνεφημερίους του π. Χαράλαμπο και π. Aλέξιο για την άψογη διοργάνωση της πανηγύρεως καθώς και τον βυζαντινό χορό “Aντιφωνικό Mέλος” που ηδύμολπα απέδωσε τις μελωδίες της πανηγύρεως, τόσο στον Εσπερινό όσο και στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Διαβάστε ακόμα