Πανηγυρικός Εσπερινός στην Παναγία Μυρτιδιώτισσα Νέου Φαλήρου

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τιμάται στον Πειραιά η Σύναξη της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης και το θαύμα που συντελέστηκε στα Κύθηρα.

Επίκεντρο των εορτασμών ο περικαλλής Ιερός Ναός Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Νέου Φαλήρου. Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ και τον πλαισίωσε πλειάδα Ιερέων της Μητροπόλεως Πειραιώς.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος κ Σεραφείμ αναφέρθηκε στο θαυμαστό γεγονός της θεραπείας του παραλυτικού καθώς και στην περίπυστο εικόνα της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης που υπάρχει στον Ναό της Μητροπόλεως του και τόνισε ότι η Υπεραγία Θεοτόκος είναι το αγλαόκαρπο και καλλίκαρπο δέντρο που καρποφορεί στη ζωή των ανθρώπων, όταν ο άνθρωπος ακολουθεί την εν Χριστώ ζωή. Και οι καρποί που προσφέρει είναι οι Άγιοι της Εκκλησίας οι οποίοι ενεργούν, μιλούν, θαυματουργούν και αποτελούν πρότυπο για όλους εμάς.

Στη συνέχεια ακολούθησε περίλαμπρη λιτάνευση της Εικόνας υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Πειραιά και της Ελληνικής αστυνομίας, ενώ η βυζαντινή χορωδία “Αντιφωνικο Μέλος”, λάμπρυνε με τις μελωδίες της την πανήγυρη.

Παρών και ο Δήμαρχος Πειραιώς κ. Γιάννης Μώραλης και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Αύριο θα τελεστεί πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Σεραφείμ.

Διαβάστε ακόμα