Πανηγυρικός Εσπερινός στο Περιστέρι για τον Ευαγγελιστή της αγάπης

Περιστέρι | Σπύρος Παπαγεωργίου

Mε ιεροπρέπεια και κατάνυξη εορτάζεται η Μετάσταση του Αγίου Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου και αγαπημένου φίλου του Χριστού στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Περιστέρι

Απόψε στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος, συμπαραστατούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτη Άγγελο Ανθόπουλο και πλειάδα ιερέων της Μητροπόλεως Περιστερίου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γρηγόριος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε σε δύο σημαντικά σημεία της προσωπικότητας του Ευαγγελιστού Ιωάννου, την θεολογία και την αγάπη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά “Θεολογία δεν είναι απλά ο λόγος για τον Θεό. Είναι ο φωτεινός οδοδείκτης που μας δείχνει το δρόμο να προσεγγίσουμε τον Θεό”.

Πρόσθεσε πως “ο απόλυτος τρόπος για να προσεγγίσουμε τον Θεό είναι η αγάπη προς τον συνάνθρωπό μας. Η αγάπη για τον Θεό δεν είναι ευθυτενής, αλλά περνάει μέσα από την αγάπη για τον αδελφό μας”.

Τέλος ο κ. Γρηγόριος ευχήθηκε στο εκκλησίασμα χρόνια πολλά και επαίνεσε τους Ιερείς του Ναού, τον προϊστάμενο Αρχιμανδρίτη Μάξιμο Χριστοδούλου και τους συνεφημέριους του π. Γεώργιο Μπικάκη και π. Ιωάννη Αντωνίου για τον ευπρεπισμό του ναού και την προετοιμασία της πανηγύρεως.

Τα ιερά αναλόγια κόσμησαν πολυμελείς χοροί υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Ζαχαρία Κοντοφρύδη.

Διαβάστε ακόμα