Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Παναγίας Ντάρδιζας στην Πάρνηθα

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας στις 7/9 τέλεσε τον εσπερινό της εορτής του Γενεσίου της Θεοτόκου στην ομώνυμη Ιερά Μονή Ντάρδιζας στην Πάρνηθα, συμπαραστατούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Ιωάννη Ράπτη, τον Αρχιερατικό Φυλής και Αχαρνών Αρχιμ. Τίτο Χρήστου, τους Αρχιμ. Γαβριήλ Ασπρόλουπο και Ελισσαίο Λαλατοβιτς και τους διακόνους του π. Νικόδημο Μαλαματένιο και π. Μιχαήλ Γιαννακέλο.

Πριν τα απόστιχα ομίλησε επικαίρως ερμηνεύοντας τον στίχο του δευτέρου τροπαρίου των εσπερίων που προτρέπει τους πιστούς: «Αύτη η ημέρα Κυριου, αγαλλιάσθε λαοί. Ιδού γαρ … η βίβλος του λόγου της ζωής εκ γαστρός προελήλυθε» και που αναφέρεται στην πρώτη εορτή του εκκλησιαστικού έτους που αρχίζει τον Σεπτέμβριο, στη γέννηση της Παναγίας μας, η οποία αργότερα με τη σύλληψη και τη γέννηση του Θεανθρώπου θα συμβάλλει καθοριστικά στην σωτηρία των ανθρώπων και την επανασύνδεσή τους με τον Θεό.

Μετά τα απόστιχα επακολούθησε λιτανευτική πορεία με την εικόνα της Παναγίας μας πέριξ της Ιεράς Μονής και η όλη ακολουθία έκλεισε με την καθιερωμένη αρτοκλασία και μικρή δεξίωση στην Τράπεζα της Ιεράς Μονής.

Διαβάστε ακόμα