Σύναξη κατηχητών και απονομή διοριστήριων στην Ι. Μ. Κίτρους

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος σύναξη Κατηχητών και απονομή των διοριστηρίων τους από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Σβορώνο Πιερίας και συγκεκριμένα στο συγκρότημα των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων, όπου δεσπόζει το Παρεκκλήσιο της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων Της, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης, το οποίο εκείνη την ημέρα πανηγύριζε.

Αρχικά εψάλη ο Παρακλητικός Κανόνας των εορταζομένων Αγίων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου, ο οποίος στο τέλος της ακολουθίας ανέγνωσε στους Κατηχητές την σχετική ευχή για τη διακονία που αναλαμβάνουν.

Κατόπιν στο παρακείμενο υπαίθριο αμφιθέατρο έδωσε πνευματικές νουθεσίες  και ευχές στους κατηχητές, εν όψει της νέας κατηχητικής χρονιάς, τονίζοντας τη σπουδαιότητα του έργου τους και την αξία που έχει στην εποχή μας. Παρουσίασε μάλιστα και το νέο κατηχητικό βοήθημα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, το οποίο είναι αφιερωμένο στους τοπικούς Αγίους.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος έδωσε το λόγο στον Αρχιμ. Διονύσιο Γκόλια, υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητας, ο οποίος αναφέρθηκε σε πρακτικά ζητήματα αλλά και κατέθεσε την εμπειρία του από τη συμμετοχή του στο Ζ΄ Πανελλήνιο Συνέδριο Υπευθύνων και Στελεχών Νεότητος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο οποίο συμμετείχε.

Η σύναξη ολοκληρώθηκε με την απονομή των διοριστηρίων, ενώ ακολούθησε εορταστικό κέρασμα.

Διαβάστε ακόμα