Την Παναγία Γοργοϋπήκοο Παναγούδας υποδέχθηκε η Ι. Μονή Καλτεζών

Ιερά Μονή Καλτεζών – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Σε κλίμα λαμπρότητος, σήμερα το εσπέρας Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, η Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών Αρκαδίας υποδέχθηκε την Ιερά και Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου, από τον ενοριακό Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου (Παναγούδας) Θεσσαλονίκης.

Την Ιερά Εικόνα υποδέχθηκε στα προπύλαια της Μονής ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, συμπαραστατούμενος από πλειάδα Ιερέων και πιστών.

Εν συνεχεία, το Ιερό Εικόνισμα της Παναγίας λιτανευτικώς εναποτέθηκε στο Καθολικό της Μονής προς προσκύνηση κι αγιασμό των πιστών.

Ακολούθως, τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας κ. Αλεξάνδρου, πλαισιουμένου από πλειάδα Ιερέων.

Ο Προϊστάμενος της Ιεράς Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. Γερμανός Μίχος ευχαρίστησε τους Μητροπολίτες Μαντινείας κ. Αλέξανδρο και Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο για την έγκριση του αιτήματός της Μονής, αλλά και τους συνοδούς αυτής Πανοσιολ. Αρχιμ. Αμβρόσιο Ματσά και τα μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής του Ναού.

Ακολούθως, ο π. Αμβρόσιος στην ομιλία του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ρόλο της Παναγίας στη σωτηρία του ανθρωπίνου γένους. (διαβάστε εδώ την ομιλία)

Με την σειρά του ο Μητροπολίτης κ. Αλέξανδρος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο για την αποδοχή και έγκριση μεταφοράς της Ιεράς Εικόνος, τον Προϊστάμενο του Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. Αμβρόσιο Ματσά που την κόμισε από την Μακεδονία στην καρδιά του Μοριά.

Πλήθος πιστών συνέρρευσε στην Ιερά Μονή για να προσκυνήσει την Ιερά και Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας.

Παρέστησαν, η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονή Μεταμοσρφώσεως του Σωτήρος Λουκούς Νεκταρία Μοναχή, οι Αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας κ. Σκαντζός και κ. Λαμπρόπουλος, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Τζιούμης, ο Διοικητής της ΔΙΚΕ Πελοποννήσου Υποστράτηγος Δημητρέλλος, ο Ταξίαρχος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου κ. Μάνταλος, ο Διοικητής της 124 ΠΒΕ κ. Διολάτζης, ο Πύραρχος κ. Παπαδημητρίου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

Η Εικόνα της Παναγίας θα βρίσκεται στην ως άνω Ιερά Μονή για πενθήμερο προσκύνημα, έως και την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, από όπου και θα αναχωρήσει για τον μόνιμο θρόνο της.

Διαβάστε ακόμα