Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Δημητρίου Κηφισίας

Κηφισιά | Δημήτριος Κωτσιόπουλος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, πανηγύρισε σήμερα, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023, ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Δημητρίου Κηφισίας προς τιμήν του εορτάζοντα Αγίου, Πολιούχου της πόλης.

Του Όρθρου και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, συλλειτουργούντος του οικείου Σεβ. Μητροπολίτη Κηφισίας.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικάνωρ Καραγιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε στους μάρτυρες της Εκκλησίας, ένας εκ των οποίων ήταν και ο Άγιος Μεγαλομάρτυρας Δημήτριος ο Μυροβλύτης. Ακολούθως, αναφέρθηκε στον σύγχρονο κόσμο, ο οποίος είναι γεμάτος προκλήσεις και οφείλουμε ως Χριστιανοί να παραβλέψουμε κάθε δυσκολία και πειρασμό ώστε να παραμείνουμε κοντά στον Θεό. «Σ’ έναν κόσμο σαν τον δικό μας που πλέει σε αχαρτογράφητα νερά, η μνήμη του Αγίου Δημητρίου μας θυμίζει, ότι η πίστη δεν είναι ιδέα ή ηθική αλλά αποκάλυψη και ζωή» κατέληξε.

Εν συνεχεία, πραγματοποιήθηκε η Ιερά λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του εορτάζοντος Αγίου, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Σταγών κ. Θεοκλήτου.

Με το πέρας της λιτανεύσεως, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κηφισίας, αφού ευχήθηκε στους παρευρισκομένους να έχουν την ευλογία του εορτάζοντος Αγίου Δημητρίου στη ζωή τους, ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Σταγών  για την τιμητική του παρουσία στη μεγάλη εορτή της Κηφισιάς που σήμερα τιμά τον Πολιούχο της, τον Ιερό Κλήρο, τον Δήμαρχο Κηφισιάς κ. Γεώργιο Θωμάκο, τον νεοκλεγέντα Δήμαρχο κ. Βασίλειο Ξυπολυτά, το Δημοτικό Συμβούλιο, τη μπάντα του Δήμου και όλους όσους συνέβαλαν στην τέλεση της Ιεράς Πανηγύρεως.

Πλήθος κόσμου συνέρρεε κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας και της Λιτανευτικής πομπής προκειμένου να προσκυνήσει την Ιερά Εικόνα και να λάβει τη χάρη και την ευλογία του εορτάζοντος Αγίου.

Διαβάστε ακόμα
Η Ανάσταση του Κυρίου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
Η Ανάσταση του Κυρίου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
05/05/2024 ΟΙΚ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα εορτάστηκε η Ανάσταση του Κυρίου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, ιεροπρέπεια και

Διαβάστε περισσότερα