Αρχιερατικός Εσπερινός της Παναγίας Εσφαγμένης στην Ι. Μ. Άρτης

Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023, το απόγευμα, στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος, στην περοχή Αγίων Αναργύρων Άρτης, ετελέσθη Μέγας Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου, επί τη Πανηγύρει της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Εσφαγμένης, αντίγραφο της οποίας φυλάσσεται στον εν λόγω Ναό, ως προσφορά του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντος Εφραίμ.

Τον Θείο λόγο εκήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Άνθιμος Γιάννης, Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, ο οποίος ετόνισε, ότι “η πίστη εκδηλώνεται, ως ευλάβεια”.
Υπενθυμίζεται, ότι η Τοπική Εκκλησία της Άρτας και ιδιαιτέρως η ενορία Αγίου Θεράποντος Αγιών Αναργύρων Άρτης, είχαν υποδεχθεί την, εκ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους, Ιερά και Θαυματουργό Εικόνα (πιστό αντίγραφο) της Παναγίας Εσφαγμένης την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019, το απόγευμα. Η υποδοχή της Ιεράς Εικόνος είχε πραγματοποιηθεί από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα και Άρτης κ. Καλλίνικο.

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Εσφαγμένης, η ευρισκομένη στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος Άρτης, έχει θεσπιστεί να πανηγυρίζεται κατ’ έτος, την τελευταία Κυριακή του μηνός Οκτωβρίου.

Διαβάστε ακόμα