Δισαρχιερατικός Εσπερινός στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Κηφισίας

Κηφισιά| Δημήτριος Κωτσιόπουλος

Δισαρχιερατικός Εσπερινός προς τιμήν του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου, Πολιούχου Κηφισίας, τελέσθηκε απόψε, Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023, στον  ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό στην Κηφισιά.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, συμπαραστατούμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλο.

Ο Μητροπολίτης Κηφισίας στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον ιστορικό Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Αγίου Δημητρίου, ο οποίος είναι 150 ετών και είναι υψίστης σημασίας τόσο για την περιοχή, όσο και για την ευρύτερη περιφέρεια. Ακολούθως, ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο και όλους τους παρισταμένους που προσήλθαν για την εορτή του πολιούχου της, Αγίου Δημητρίου.

Ακολούθως, ο Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος, αφού ευχαρίστησε για την ευγενή πρόσκληση να παρευρεθεί στη μεγάλη εορτή της πόλης, ευχήθηκε σε όλους τους παρισταμένους να κατακλύζει τη ζωή τους υγεία και αγάπη με την ευλογία του εορτάζοντος Αγίου. «Ο Άγιος Δημήτριος είναι ένας λαοφιλής Άγιος που με τον μαρτυρικό του αγώνα έδωσε την ευκαιρία σε κάθε άνθρωπο να μπορεί να προσεύχεται και να λαμβάνει από τον Άγιο, το θαύμα. Αυτό είναι που ζητάει κάθε Χριστιανός» ανέφερε, χαρακτηριστικά. Εν συνεχεία, συμπλήρωσε «Τα Ιερά Λείψανά του βγάζουν Άγιο μύρο. Ο Άγιος με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος που βγαίνει μέσα από τα Λείψανά του και τις Εικόνες του ενισχύει όλους τους ανθρώπους στον πνευματικό τους αγώνα όπως και στον αγώνα της ζωής». Έπειτα, αναφέρθηκε στον μεγάλο καταστροφικό σεισμό της Θεσσαλονίκης, ο οποίος είναι καταγεγραμμένος και στα συναξάρια, όπου οι άνθρωποι προσευχήθηκαν στον Άγιο της πόλης τους, να τους ελεήσει. «Όταν εμείς κάνουμε ένα βήμα προς τον Θεό, τότε ο Θεός κάνει δέκα βήματα προς εμάς και μας προστατεύει, αρκεί να είμαστε μέσα στον Θεό, στην κοινωνία Του» κατέληξε, ευχόμενος να είναι στον δρόμο του Θεού, ώστε να είναι ευλογημένοι.

Πλήθος κόσμου, μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Κηφισίας κ. Γιώργος Θωμάκος συνέρρεε κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας προκειμένου να συμμετάσχει στον Εσπερινό και να λάβει τη χάρη και την ευλογία του εορτάζοντος Αγίου.

Διαβάστε ακόμα