Εγκαίνια Φωτογραφικής Έκθεσης προς τιμήν του Οικ. Πατριάρχη Βαρθολαομαίου

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023, τα εγκαίνια Έκθεσης φωτογραφίας προς τιμήν της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ Βαρθολομαίου του Ιμβρίου, με τίτλο « Ίμβρος η καλλίτεκνος Πατριάρχου Τόπος Γενέθλιος .

Των Εγκαινίων προηγήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κνωσού κ. Μεθοδίου.

Στη Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Βογιατζόγλου Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Κουνάλης Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Σταμάτιος Μηλαθιανάκης Αρχιερατικός Επίτροπος της Α΄ Αρχιερατικής Περιφέρειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και οι εφημέριοι του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Μηνά.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο π. Νικηφόρος Κουνάλης με σεπτή εντολή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ Ευγενίου παρουσίασε τον Επιμελητή της Έκθεσης Καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Τερψίδη του οποίου ανέγνωσε σύντομο βιογραφικό.

Ακολούθησε ομιλία του κ. Κωνσταντίνου Τερψίδη για την Έκθεση και τη σημασία της.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος ο οποίος ευχαρίστησε τον Επιμελητή της Έκθεσης για την ομιλία του εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της Τοπικής Εκκλησίας για τον κόπο και την όλη προσπάθειά του ώστε να τιμηθεί με αυτόν τον τρόπο το Σεπτό Πρόσωπο της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου ο οποίος συμπληρώνει φέτος 32 χρόνια από την ανάρρησή του στο Θρόνο της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως.

Έπειτα ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος προσκάλεσε όλους τους παρισταμένους να μεταβούν στο Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης στην πλατεία της Αγίας Αικατερίνης, όπου λαμβάνει χώρα η Έκθεση φωτογραφίας προς τιμήν του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθλομαίου.

Στο χώρο του Μουσείου πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Μουσείου Χριστιανικής Τέχνης κ. Νικόλαο Γιγουρτάκη.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων και μαζί με τους παρευρισκόμενους περιηγήθηκαν στην Έκθεση.

Διαβάστε ακόμα