Εγκαίνια Παρεκκλησίου της Αγίας Γλυκερίας από τον Μητροπολίτη Ιλίου

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας το Σάββατο 7/10 χοροστάτησε κατά τον όρθρο στο Ι. Παρεκκλήσιο της αγίας Γλυκερίας στην Πετρούπολη και στη συνέχεια ετέλεσε την ακολουθία των εγκαινίων του και την θεία Λειτουργία , συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόδημο Αθανασίου – του οποίου η συμβολή στην προετοιμασία και την πραγματοποίηση των εγκαινίων υπήρξε καθοριστική – , τον Γενικό Αρχιερατικό Αρχιμ. Ιωάννη Ράπτη, τον Ιεροκήρυκα Αρχιμ. Αγαθάγγελο Κόκλα,τους εφημέριους του Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου και ομόρων Ι.Ναών της αρχιερατικής Περιφέρειας και τους διακόνους του π. Νικόδημο Μαλαματένιο και π. Μιχαήλ Γιανακέλλο.

Κατά την διάρκεια των εγκαινίων προέβαινε σε επεξηγηματικές διευκρινήσεις σχετικά με τα τελούμενα, ωστε οι πιστοί να αντιληφθούν την σημασία των στη ζωή της Εκκλησίας.

Παρόντες ήσαν ο δήμαρχος Πετρουπόλεως Στέφανος-Γαβριήλ Βλάχος και πλήθος αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων.

Πριν την απόλυση της θείας Λειτουργίας ο πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου – Πετρουπόλεως, στον οποίο υπάγεται το παρεκκλήσιο της αγίας Γλυκερίας, π. Εμμανουήλ Σέρβος ομίλησε κατάλληλα για το γεγονός και βράβευσε για την προσφορά τους στο ναό τους εθελοντές και πριν από όλους τον συνταξιούχο πρόεδρο του Συμβουλίου π. Κωνσταντίνο Φρέντζο.

Στο τέλος ο Σεβ. αφού ευχαρίστησε τον π. Εμμανουήλ και τους εθελοντές για τους κόπους τους, μοίρασε στους πιστούς το αντίδωρο και ένα ενθύμιο των εγκαινίων!

Διαβάστε ακόμα