Επίσκεψη του Μητροπολίτη Ελασσώνος στην Ι. Μ. Θεσσαλιώτιδος

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων εξέφρασε την ολόθυμη συμπαράσταση και βαθειά συμπάθεια του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και των Μελών του Σώματος της Ιεράς Συνόδου προς τον σεπτό Ποιμενάρχη μας καθότι, όπως είναι πλέον γνωστό σε όλους, το μεγαλύτερο μέρος της Μητροπολιτικής Περιφερείας μας επλήγη από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες. Παράλληλα, του γνωστοποίησε την Απόφαση της Ιεράς Συνόδου για την άμεση χορήγηση προς την τοπική μας Εκκλησία του χρηματικού ποσού των 75.000 €. Το ποσό αυτό προέρχεται από τη δισκοφορία της 14ηςΣεπτεμβρίου ε.έ., όσο και από αυτοπροαίρετες προσφορές λοιπών Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Από την πλευρά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο Εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου αρμοδίως και με κάθε λεπτομέρεια για την επικρατούσα κατάσταση, καθώς επίσης για τις ενέργειες της Ιεράς μας Μητροπόλεως με σκοπό την πολλαπλή στήριξη και ανακούφιση -ει δυνατόν- όλων των πληγέντων αδελφών μας.

Το προσφερόμενο ποσό θα διαχειρισθεί με κάθε διαφάνεια και θα διατεθεί προκειμένου, να καλυφθεί μέρος των εξόδων του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς μας Μητροπόλεως. 

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να δώσουμε «λόγο παντί τω αιτούντι», ότι από την πρώτη κιόλας ημέρα το Γενικό Φιλόπτωχο βρίσκεται κοντά στους πλημμυροπαθείς συμπολίτες μας αναλαμβάνοντας την σίτιση και την ένδυσή τους, την δωρεάν διάθεση κρεβατιών, στρωμάτων, ειδών κλινοστρωμνής, καθαριστικών παντός τύπου, ειδών διατροφής μακράς διαρκείας, γραφικής ύλης για τους μαθητές και τις μαθήτριες, καθώς επίσης ενίσχυσε οικονομικά αυτούς, αλλά και μοίρασε ζωοτροφές για την σίτιση των εναπομεινάντων ζώων του θεσσαλικού κάμπου και τέλος ικανή ποσότητα λιπάσματος. 

Στο τέλος της συνάντησης, ο Μητροπολίτης μας παρακάλεσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα να μετεφέρει τις εγκάρδιες ευχαριστίες του αλλά και του ιερού κλήρου και των κατοίκων της Ιεράς Μητροπόλεως προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, Πρόεδρο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες, αξιότιμα Μέλη Αυτής εκφράζοντας «πάλιν καί πολλάκις» την αμέριστη ευγνωμοσύνη του για όλα.

Διαβάστε ακόμα