H Μονή Πετράκη υποδέχθηκε Ιερό Λείψανο του Αγίου Νεκταρίου

Μονή Ασωμάτων Πετράκη | Σπύρος Παπαγεωργίου

Με αισθήματα πνευματικής χαράς η Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη υποδέχτηκε σήμερα το απόγευμα την δεξιά Χείρα του Αγίου Νεκταρίου, Μητροπολίτου Πενταπόλεως του θαυματουργού, με αφορμή την επέτειο των 350 χρόνων από την ίδρυσή της.

Η υποδοχή του πανσεβασμίου θησαυρίσματος πραγματοποιήθηκε στα προπύλαια της Μονής Πετράκη, από τον Καθηγουμενο της Μονής, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θαυμακού κ. Ιάκωβο και των Πατέρων της Μονής, ενώ εκόμισε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Σάββας Ζέρβας, Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου.

Εν συνεχεία τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Καθηγουμένου κ. Ιακώβου, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Φιλούμενος Ρούμπης, Ηγουμενοσύμβουλος της Ιεράς Μονής Πετράκη, οποίος αναφέρθηκε σε χωρία των Αγίων Πατέρων περί των ιερών λειψάνων, τα οποία όπως τόνισε “αν και είναι χοϊκά πλασμένα, εντούτοις αναβλύζουν θεία χάρη”.

Λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος κ. Ιάκωβος αναφέρθηκε στην πολυετή προσφορά της Μονής προς το Ελληνικό Κράτος και την Εκκλησία του Χριστού, όπως η δημιουργία εκπαιδευτικών και νοσηλευτικών ιδρυμάτων και κάλεσε τους πιστούς να είναι συνειδητά μέλη της Εκκλησίας, δηλαδή να συμμετέχουν στο μυστήριο της θείας ευχαριστίας και να είναι κοινωνοί του σώματος και του αίματος του Κυρίου.

Ακολούθησε Ιερά Αγρυπνία την οποία τέλεσε ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Κιούσης.

Το Ιερό σέβασμα θα παραμείνει στην Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη μέχρι την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, όταν και θα αναχωρήσει μετά την Θεία Λειτουργία.

Το Ιερό σέβασμα θα παραμείνει στην Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη μέχρι την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, όταν και θα αναχωρήσει μετά την Θεία Λειτουργία.

Διαβάστε ακόμα