Η Χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου

Καθεδρικός Ναός Αθηνών – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με κάθε λαμπρότητα τελέσθηκε σήμερα, Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023, η εις Επίσκοπον Χειροτονία του Θεοφιλ. Επισκόπου Ταλαντίου κ. Επιφανίου στον κατάμεστο από πιστούς Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών.

Της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου, Ιερισσού κ. Θεοκλήτου, Μαρωνείας κ. Παντελεήμονος, Φθιώτιδος κ. Συμεών και του Επισκόπου Κινσάσας κ. Θεοδοσίου.

Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Ύδρας κ. Εφραίμ, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Κηφισίας κ. Κύριλλος, Αιτωλίας κ. Δαμασκηνός και οι Θεοφιλ. Επίσκοποι Λακεδαιμονίας κ. Θεόφιλος και Σκοπέλου κ. Νικόδημος.

Στον Ιερό Ναό παρέστησαν Βουλευτές, Δήμαρχοι, τοπικοί άρχοντες και φορείς του νομού Αιτωλοακαρνανίας, κληρικοί της Αρχιεπισκοπής, της Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, και άλλων Μητροπόλεων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι από νωρίς το πρωί πιστοί από το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο και γενικότερα από το νομό Αιτωλοακαρνανίας έφτασαν για να συμμετάσχουν στην χειροτονία, να κραυγάσουν το “Άξιος” και να ευχηθούν στο νέο Επίσκοπο και δικό τους άνθρωπο τα δέοντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΤΗΡΙΟ ΛΟΓΟ

Διαβάστε ακόμα