Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον δάσκαλο Χρόνη Αηδονίδη (ΦΩΤΟ)

Βριλήσσια | Σπύρος Παπαγεωργίου

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα το πρωι η εξόδιος ακολουθία του κορυφαίου δασκάλου της θρακιώτικης παραδοσιακής μουσικής Χρόνη Αηδονίδη.

Η νεκρώσιμη τελετή έγινε στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Βριλησσίων, παρουσία εκατοντάδων καλλιτεχνών, τραγουδιστών και μουσικών που συνεργάστηκαν και στάθηκαν συνοδοιπόροι όλα αυτά τα χρόνια με τον Χρόνη Αηδονίδη.

Στην τελετή προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος, που εκπροσώπησε τον Μακ. Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και ως Εβρίτης αποχαιρέτησε τον μεγάλο δάσκαλο της παραδοσιακής μουσικής, ενώ μετέφερε τα συλλυπητήρια και των άλλων Μητροπολιτών του Έβρου, Διδυμοτείχου κ. Δμασκηνού και Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου.

Εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου συλλυπητήριο γράμμα ανέγνωσε ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π. Ιωάννης Σαββάκης, καθώς ο μακαριστός είχε τιμηθεί με το οφφίκιο του Άρχοντος Υμνωδού της Μ.τ.Χ.Ε. από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Επικηδείους ομιλίες ανέγνωσαν πολλοί πολιτιστικοί φορείς που αναφέρθηκαν στα 75 χρόνια συνεχούς διακονίας και προσφοράς στη διδασκαλία, διάσωση, διάδοση και καταγραφή της μουσικής παράδοσης της Θράκης.

Στη νεκρώσιμη ακολουθία έψαλε ο Χορός Ψαλτών “Αντιφωνικό Μέλος” υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Γεωργίου Καμαριάρη.

Διαβάστε ακόμα