Η Παναγία “Θυγάτηρ του Βασιλέως” στον Άγιο Δημήτριο των Όπλων

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, θα πραγματοποιηθεί σειρά εορταστικών εκδηλώσεων στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου των Όπλων, στα Κάτω Πατήσια.

Από την Κυριακή 22 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 29 Οκτωβρίου θα εκτίθεται προς προσκύνηση η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας “Θυγατρός τοῦ Βασιλέως”. Πρόκειται για μία σπάνια απεικόνιση της Παναγίας μας, έργο του 18ου αιώνα, η οποία αποτελεί κειμήλιο της Ορθοδοξίας και είναι γνωστή για τα θαύματά της.

Παράλληλα, κατά το διάστημα αυτό, θα φιλοξενούνται Ιερά Λείψανα Αγίων της πίστεώς μας (Αγίου Δημητρίου, Αγίου Νεκταρίου, Οσίου Νικηφόρου Λεπρού, Μεγάλου Βασιλείου, Αγίων Αναργύρων και πολλών άλλων).

Κατά το διάστημα από 22 έως 29 Οκτωβρίου καθημερινώς θα τελείται το πρωί η Θεία Λειτουργία (7.00 π.μ. – 9.00 π.μ.) και ώρα 11.00 θα ψάλλεται η Ιερά Παράκληση στην Παναγία, ενώ κάθε απόγευμα και ώρα 6.00 ο Εσπερινός και ο Όρθρος της Μεγάλης Εβδομάδος του Αγίου Δημητρίου.

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου και ώρα 9.00 μ.μ. θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία με την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, ενώ την Τρίτη 24 Οκτωβρίου και ώρα 6.00 μ.μ. θά τελεσθεί το ιερό μυστήριο του Ευχελαίου.

Θα πραγματοποιηθούν επίσης δύο επίκαιρες ομιλίες, την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου και ώρα 6.30 από τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Σχοινά και την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου και ώρα 6.30 από τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη π. Μεθόδιο Κρητικό.

Διαβάστε ακόμα