Μεθέορτος Εσπερινός και Λιτανεία στον Ι. Ναό Αγίου Γερασίμου Άνω Ιλισίων

Άνω Ιλίσια | Δημήτριος Κωτσιόπουλος

Μεθέορτος Εσπερινός και Λιτανευτική πομπή της Εικόνας και των Ιερών λειψάνων του Ι. Ναού Άγιου Γεράσιμου καθώς και του Ιερού λειψάνου της χειρός του Αγίου Σπυρίδωνος τελέσθηκε απόψε, Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023, στον πανηγυρίζοντα ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Γερασίμου Άνω Ιλισίων.

Της Λιτανευτικής πομπής προέστη ο προϊστάμενος πρωτοπρ. του Ι. Ναού Αγίου Θεράποντος Ζωγράφου και Αρχιερατικός Επίτροπος της ΙΒ’ Αρχιερατικής Περιφέρειας Αθηνών Χαράλαμπος Πανόπουλος, πλαισιούμενος από Ιερείς.

Προ της απολύσεως, ο πρωτοπρ. Χαράλαμπος Πανόπουλος, αφού μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν τόσο στην τέλεση της Ιεράς Πανήγυρης όσο και στην εύρυθμη λειτουργία της ενορίας ολοχρονίς, καθιστώντας τη στις μεγαλύτερες ενορίες σε προσφορά. Στη συνέχεια, ευχαρίστησε τον π. Γεώργιο Καλαϊτζή για όλα όσα έχει προσφέρει στην Εκκλησία και το έργο αυτό συνεχίζεται επιτυχώς από τους υπόλοιπους Ιερείς. Τέλος, ευχήθηκε «με τη χάρη του Θεού και την ευλογία και τη μεσιτεία του Αγίου Γερασίμου» να ξεπεραστούν όλες οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κόσμος και να έχουν όλοι ευημερία στις ζωές τους.

Ακολούθως, ο προϊστάμενος πρωτοπρ. του Ι. Ναού Αγίου Γερασίμου Σάββας Γεωργιάδης, αφού ευχαρίστησε τον πρωτοπρ. Χαράλαμπο Πανόπουλο για την παρουσία του στην Πανήγυρη, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο για την ευλογία του για τη μεταφορά του Ιερού λειψάνου στον πανηγυρίζοντα Ναό καθώς, και τον Σεβ. Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκτάριο για την άδεια μεταφοράς του. Τέλος, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Βασίλειο Θώδα και τη νεοεκλεγμένη Δήμαρχο κα. Τίνα Καφατσάκη, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τη μπάντα της Πυροσβεστικής, τους επιτρόπους και όλους όσους παρευρέθηκαν στην Ιερά Πανήγυρη.

Πλήθος πιστών συμμετείχαν τόσο στον Εσπερινό, όσο και στη λιτανευτική πομπή, για να λάβουν τη χάρη του Αγίου.

Το Ιερό λείψανο του Αγίου Σπυρίδωνος προερχόμενο από τον ομώνυμο Ναό της Κέρκυρας, θα αναχωρήσει μετά τη Θεία Λειτουργία την ερχόμενη Κυριακή.

Να σημειωθεί πως την Κυριακή 5 Νοεμβρίου και τις ώρες 9 π.μ. έως και 1 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού.

Διαβάστε ακόμα