Ο Καρυστίας Σεραφείμ στον Ι. Ν. Αγίων Αναργύρων στα Διρρεύματα – Κονιστρών

Την Τρίτη εσπέρας 31 Οκτωβρίου η τοπική εκκλησία των Διρρευμάτων επαρχίάς Κύμης τίμησε την μνήμη των Αγίων και Θαυματουργων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των εξ Ασίας  μαρτυρησάντων με επίκεντρο της εορτής τον φερώνυμο ιερό ναό όπου τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου  Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλιασιούμενος απο τον Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Γιαννούλη εφημέριο Αγιου Λουκά – Αλιβερίου τον Οικονόμο Αριστείδη Ρούσσο εφημέριο του ιερού ναού και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.

Προ της απολύσεως  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ κήρυξε τον θείο λόγο μέσα απο τον οποίο αναφέρθηκε στον βίο τα θαύματα και την ιατρική επιστήμη την οποία παρέχουν οι Άγιοι Ανάργυροι.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στον βίο και τα θαύματα του συνεορτάζοντος Οσίου Δαβίδ του Γέροντος του εν Ευβοία ο οποίος με την θαυμαστή του χάρη  διαφύλαξε την ιερά μονή τού απο την πύρινη λαίλαπα.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ κλείνοντας τον θείο λόγο του αναφέρθηκε στην θαυματουργική ιδιότητα των ιερών λειψάνων που απορρέει δια μέσου αυτών η θεία χάρις  όλων των αγίων.

Μετά πέρας του εσπερινού ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ετέλεσε τον αγιασμό απευθύνοντας τις πατρικές και εόρτιες ευχές του προς τους πιστούς της ενορίας των Διρρευμάτων  που τίμησαν την εορτή οι οποίοι είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν τεμάχιο ιερού λειψάνου του συνεορτάζοντος  Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοίας το οποίο εκόμισε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ προς ευλογία και πνευματική ενίσχυση των πιστών.

Φωτογραφίες  Μαρία Βυζανιάρη Δημήτριος Πετρογιάννης

Διαβάστε ακόμα