Ο Μητροπολίτης Καρυστίας στην Ι. Μονή Αγίου Χαραλάμπους – Λευκών Αυλωναρίου

Την  Κυριακή Γ’ Λουκά  8 Οκτωβρίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, ετέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην  Ιερά Μονή  Αγίου Χαραλάμπους – Λευκών Αυλωναρίου της  επαρχίας  Κύμης συμπαραστατούμενος απο τους Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως,  π.Νεκτάριο Καπενή, π. Πρόδρομο Γκέγκε, και τους Διακόνους Στυλιανό Πεταχτή και Απόστολο Μπάκουλη.

Επίσης στην θεία ευχαριστία συμμετείχαν οι Ηγουμένες των Ιερών Μονών Αγίου Χαραλάμπους Λευκών Θεολογία Μοναχή, Αγίου Αντωνίου Αχλαδερής Αντωνία Μοναχή, και Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κύμης Συγκλητική Μοναχή.

Κατά την διάρκεια του κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ ανέλυσε την σημερινή ευαγγελική περικοπή  η οποία αναφέρεται στην έγερση του νέου της Ναΐν.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στην μνήμη του θανάτου την οποία ανέλυσαν σχολαστικά οι άγιοι πατέρες της εκκλησία και αποτελεί  την ευεργετική επίδραση για το χριστεπώνυμο πλήρωμα της εκκλησίας το οποίο προστατέυεται απο την πτώση στο κακό  και την αμαρτία.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος κλείνοντας το κήρυγμα του ανέλυσε την σημασία του πνευματικού και σωματικού θανάτου.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε το 40ήμερο της αδελφής της ιεράς μονής Αγαθονίκης Μοναχής και ακολούθως τελέσθηκε τρισάγιο επι του τάφου της μακαριστής μοναχής στο προαύλειο χώρο της ιεράς μονής με την συμμετοχή πολλών πιστών που προσήλθαν απο την ευρύτερη περιοχή.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Κοίλιαρης, Δημήτριος Πετρογιάννης

Διαβάστε ακόμα