O Mητροπολίτης Θεσσαλονίκης στη λιτανεία του Αγίου Δημητρίου Πειραιά

Πειραιάς | Σπύρος Παπαγεωργίου

Με την μεγαλοπρεπή λιτάνευση των Ιερών Εικόνων της Παναγίας της Εικοσιφοινισσας και του Αγίου μεγαλομάρτυρος Δημητρίου κορυφώθηκαν οι εορτασμοί στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς.

Στον Μεθεορτο Εσπερινό και την Λιτάνευση των Εικόνων προεξηρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής από τους Ιερείς του ναού.

Με την επάνοδο της λιτανείας στο ναό ο Μητροπολίτης κ. Φιλόθεος κήρυξε τον θείο λόγο αναφερόμενος στην ευλάβεια των ανθρώπων της ενορίας και στη συμμετοχή τους στην λιτανεία.

“Αυτή είναι η πίστη του λαού που στηρίζεται στην χάρη της Κυρίας Θεοτόκου που φέτος ευλογεί την ενορία σας με την παρουσία της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Εικοσιφοινισσας. Η Παναγία είναι Εκείνη που προσεφευρε τον εαυτό της για να σαρκωθεί ο Θεός Λόγος”.

Συνέχισε λέγοντας πως “Στηριζόμαστε όμως και στην πίστη των Αγίων που δεν διαφέρουν σε τίποτα από εμάς. Διαφέρουν ως προς την υπακοή που έκαναν στο θέλημα του Θεού. Έτσι και ο Άγιος Δημήτριος αναδείχθηκε Μέγας γιατί δεν δίδαξε μόνο αλλά εφάρμοσε το θέλημα του Θεού. . Παρέμεινε ενωμένος και στα δύσκολα και αναδείχθηκε μέγας ανάμεσα σε αυτούς που μαρτύρησαν για το όνομα του Χριστού. Και εφήρμοσε αυτό που λέει η Αγία Γραφή “ος δ αν ποιήση και διδάξη, ούτος μέγας κληθήσεται εν τη βασιλεία των ουρανών.”

Τέλος ο κ. Φιλόθεος ευχήθηκε στον πιστό λαό της ενορίας να λαμβάνει από το μεγαλείο της Κυρίας Θεοτόκου και των Αγίων της εκκλησίας.

Εκ μέρους των Ιερέων της ενορίας τον Σεβασμιώτατο ευχαρίστησε ο Πανοσ. Αρχιμ. Πολύκαρπος Μπόγρης ο οποίος τόνισε “ως Ποιμενάρχης πλέον της Θεσσαλονίκης υποδέχεστε σήμερα την Κυρά της Μακεδονίας, Παναγία Εικοσιφοινισσα.

Διαβάστε ακόμα