Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Ιερόθεο Περιστερίου

Περιστέρι | Σπύρος Παπαγεωργίου

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Ιερόθεου πρώτου Επισκόπου Αθηνών, στον ομώνυμο περικαλλή Ναό που βρίσκεται στο Περιστέρι.

Στην σημερινή Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο οικείος Μητροπολίτης κ. Γρηγόριος συμπαραστατούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Καισαριανής Αρχιμανδρίτη Αναστάσιο Τασσόπουλο και τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Περιστερίου Άγγελο Ανθόπουλο, Ιερείς και Διακόνους της Μητροπόλεως Περιστερίου από τις γύρω ενορίες.

Κατάμεστος και σήμερα ο Ναός από εκατοντάδες πιστούς που παρακολούθησαν με ευλάβεια την Θεία Λειτουργία.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης Άγγελος Ανθόπουλος, ο οποίος δανείστηκε μια φράση από το Ιερό Ευαγγέλιο “Ἐγώ εἰμι ἡ θύρα· δι’ ἐμοῦ ἐάν τις εἰσέλθῃ, σωθήσεται”, λέγοντας ότι “ο Χριστός είναι η πηγή της σωτηρίας μας και η Εκκλησία ο απλός τρόπος, η ορθή δόξα που πιστεύουμε στον Ιησού Χριστό. Πιστεύουμε στα δόγματα της Εκκλησίας μας και μένουμε στην χαρά της Εκκλησίας, το Σώμα και Αίμα του Χριστού. Και ο Χριστός είναι συνεχώς παρών στην ζωή όλων, κατοικεί μέσα μας όταν μεταλαμβάνουμε το Σώμα και Αίμα του, αλλά και όταν συμπεριφερόμαστε με αγάπη και αλληλεγγύη στον συνάνθρωπό μας. Έτσι πολύ συνοπτικά θα λέγαμε το σημερινό Ευαγγέλιο και η δράση “δι’ ἐμοῦ ἐάν τις εἰσέλθῃ, σωθήσεται“, μας δείχνει τον δρόμο της σωτηρίας. Ο μόνος τρόπος της σωτηρίας είναι δια της Εκκλησίας, δηλαδή της κοινωνίας με το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, της κοινωνίας με τους αδελφούς μας και δια της ορθής δόξας και πίστεως περί της ορθότητας του δόγματος”.

Έκλεισε λέγοντας ότι “ο Άγιος Ιερόθεος άκουσε τα λόγια του Αποστόλου Παύλου και όπως όλοι μας έχουμε πολλές επιλογές για το ποιόν δρόμο θα ακολουθήσουμε, εκείνος έκανε την επιλογή της σωτηρίας και της αληθινής ζωής”.

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της Εικόνας στους δρόμους της Ενορίας.

Διαβάστε ακόμα