Παρουσία της ΠτΔ η Δοξολογία για την Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη | Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Δοξολογία επί τη Απελευθερώσει της πόλης της Θεσσαλονίκης επί του Οθωμανικού ζυγού τελέσθηκε, μετά το πέρας της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, παρουσία της Εξοχοτάτου Προέδρου της Δημοκρατίας κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Της Δοξολογίας προέστη ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου και Λαγκαδά κ. Πλάτωνος.

Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας, ως εκπρόσωπος του Τοποτηρητή της Μητροπόλεως Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου.

Την Κυβέρνηση στον εορτασμό εκπροσώπησε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νίκος Δένδιας, ενώ παρέστησαν Πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου κ. Μιχάλης, Γεωργάλας, Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Απόστολος Τζιτζικώστα, ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, καθώς και εκπρόσπωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας της χώρας.

Διαβάστε ακόμα