Περίλαμπρος Αρχιερατικός Εσπερινός στον Άγιο Ιερόθεο Περιστερίου

Περιστέρι | Σπύρος Παπαγεωργίου

Πανηγυρικά και με την παρουσία εκατοντάδων πιστών, τιμήθηκε απόψε η μνήμη του Αγίου Ιερόθεου, πρώτου Επισκόπου Αθηνών, στον ομώνυμο Ναό στο Περιστέρι.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Άγγελο Ανθόπουλο, Ιερείς και Διακόνους της Μητροπόλεως Περιστερίου.

Στο κήρυγμα του ο κύριος Γρηγόριος αναφέρθηκε στην προσωπικότητά του Αγίου Ιερόθεου μέσα από χωρία των Αναγνωσμάτων της Σοφίας Σολομώντος και τόνισε το πνεύμα αγάπης το οποίο τον διακατείχε για τον Θεό, αποτελώντας παράδειγμα για τον λαό.

“Τα παντα στην ζωή είναι έρωτας, λένε οι Άγιοι Πατέρες. Αυτό τον έρωτα τον είχε ο Άγιος Ιερόθεος για τον Θεό. Και αυτός ο έρωτας τον κάνει να μην πεινάει, να μην διψάει και να μην κουράζετε. Αυτή την αγάπη θέλει να μεταδώσει και σε εμάς. Όμως εμείς, είμαστε σκληροκάρδιοι και αγαπάμε τον Θεό με έναν τρόπο θρησκευτικό. Ομως χρειάζεται να αγαπάμε τον Θεό όπως ο Άγιος Ιερόθεος. Και να πορευόμαστε στη ζωή μας με μια σχέση αγάπης και όχι μια σχέση θρησκείας στην οποία κατάντησε η Εκκλησία μας. Και πάγωσε η αγάπη του κόσμου”.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Πανηγυρικού Εσπερινού, εκατοντάδες πιστοί συνέρρεαν για να προσκυνήσουν την εικόνα και το ιερό λείψανο του Αγίου Ιερόθεου που φυλάσσει ο ναός.

Aύριο το πρωί θα τελεστεί Πανηγυρική Aρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Διαβάστε ακόμα