Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη | Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε απόψε, Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023, ο Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου και Πολιούχου της Θεσσαλονίκης στον φερώνυμο Ναό του στην συμπρωτεύουσα.

Του Πολυαρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, Λαγκάδα κ. Πλάτωνος, Νεαπόλεως κ. Βαρνάβα και του Θεοφιλ. Επισκόπου Μελόης κ. Αιμιλιανού εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης κ. Ιουστίνος, αφού ευχαρίστησε τον Τοποτηρητή Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, αλλά και τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως για την τιμητική του πρόσκληση ομίλησε για τον εορτάζοντα Άγιο Δημήτριο. “Ο Δημήτριος ακολούθησε την αλήθεια του Χριστού και με θάρρος και αυταπάρνηση οδηγήθηκε στο μαρτύριό του”, τόνισε χαρακτηριστικά. Συνάμα, ανέφερε πως ο Άγιος καρποφόρησε και άφησε καρπούς στην εκκλησία των Θεσσαλονικέων.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους Αρχιερείς για την παρουσία τους στην φετινή λαμπρή πανήγυρη, τους κοπιάζοντας και εθελοντές του Ιερού Ναού, αλλά και όλους τους παρόντες άρχοντες, ευχόμενος ο Θεός να μας αγιάζει και ο Άγιος να μας καθοδηγεί με ενότητα, πίστη και αγάπη στη ζωή μας.

Πλήθος πιστών από όλη την Ελλάδα και τις Βαλκανικές Ορθόδοξες χώρες συνέρρεε κατά την διάρκεια της Ακολουθίας για να προσκυνήσει την Λάρνακα του Αγίου, την Εικόνα της Παναγίας “Κορωνιωτίσσης” και να συμμετάσχει στον Πανηγυρικό Εσπερινό.

Διαβάστε ακόμα