Ρωγών: “Ο σημερινός άνθρωπος είναι ζυμωμένος με εγωισμό και αλαζονεία”

Καλλιθέα | Σπύρος Παπαγεωργίου

Aρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα το πρωί στον Καθεδρικό Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων Καλλιθέας όπου προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος.

O κ. Φιλόθεος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της Ανάστασης του γιου της χήρας στη Ναΐν, λέγοντας ότι “ο Χριστός είναι η πηγή της ζωής και της σωτηρίας. Όμως ο σημερινός άνθρωπος είναι ζυμωμένος με τον εγωισμό και την αλαζονεία, καθώς βασίζεται στη δική του λογική και τις δικές του δυνάμεις και αγνοεί τον Χριστό”.

Τόνισε επίσης πως “αυτό οφείλεται στην ανθρώπινη αδυναμία που απορρέει από το προπατορικό αμάρτημα και μεταβιβάζεται από γενεά σε γενεά και την “κουβαλάει” ο άνθρωπος σε όλη του τη ζωή”.

Ο κ. Φιλόθεος πρόσθεσε ότι “παρ’όλο που ο Χριστός κατά την επίγεια παρουσία Tου έκανε πολλά θαύματα ανάμεσα στους μαθητές Tου παρόλα αυτά, ήταν πολλοί που δίσταζαν και αμφέβαλλαν για Εκείνον ακόμα και όταν τον είδαν μεταμορφούμενο και μέσα στη λάμψη στο όρος Θαβώρ, την ίδια ώρα ακόμα και μαθητές του αδύνατουσαν να κατανοήσουν το γεγονός”.

Τέλος ο κ. Φιλόθεος ευχαρίστησε για τη φιλοξενία τους εφημερίους των Αγίων Πάντων Καλλιθέας με πρώτο τον Προϊστάμενο του Ναού Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Τιμόθεο Μαχαιριώτη καθώς και τους συνεφημερίους του Πρωτοπρεσβυτέρους Ανάργυρο Σιγάλα, Νικόλαο Γουργουρινη και Δημήτριο Παλιούρα. Συνεχάρη δε τους Ιεροψάλτες του Ναού για τις υπέροχες ψαλμωδίες που απέδωσαν

Διαβάστε ακόμα