Στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου των Όπλων η Παναγία «Θυγάτηρ του Βασιλέως»

Κάτω Πατήσια | Δημήτριος Κωτσιόπουλος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε σήμερα, Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023, ο Όρθρoς και η Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου των Όπλων στα Κάτω Πατήσια.

Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Φιλούμενος Ρούμπης, Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου των Όπλων, πλαισιούμενος από τους συνεφημερίους του.

Προς της απολύσεως πραγματοποιήθηκε η ενθρόνιση της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «Θυγατρός του Βασιλέως» και η έκθεση Ιερών Λειψάνων Αγίων προς προσκύνηση στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου και εφόρου της ενορίας.

Δεκάδες πιστοί συνέρρεαν στον ως άνω Ι. Ναό προκειμένου να προσκυνήσουν τη θαυματουργό Ιερά Εικόνα της Παναγίας, η οποία χρονολογείται από τον 18ο αιώνα και τα Ιερά Λείψανα των Αγίων που έχουν εκτεθεί στον Ι. Ναό προκειμένου να λάβουν την ευλογία και τη χάρη τους για ευημερία στη ζωή τους.

Η Ιερά Εικόνα θα τίθεται για προσκύνημα στον Ι. Ναό έως και την 29η Οκτωβρίου, όπως και τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Δημητρίου, Νεκταρίου, Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, Μεγάλου Βασιλείου, Αγίων Αναργύρων, αλλά και άλλων Αγίων, έως το τέλος των λατρευτικών εκδηλώσεων.

Διαβάστε ακόμα