Σύναξη Ενοριακών Στελεχών Ι. Μ. Περιστερίου

Το πρωινό του Σαββάτου 30 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Μάσχα) Σύναξη Ενοριακών Στελεχών της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου με την παρουσία όλων των κληρικών της Μητροπόλεως Περιστερίου, των μελών των εκκλησιαστικών συμβουλίων, των κατηχητών, αγιογράφων καθώς και συνεργατώντων ενοριών μας.

Μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε ομιλία του  σεβασμιωτάτουΜητροπολίτου μας, ο οποίος εστίασε στο γεγονός της Θείας Λειτουργίας και την συμμετοχή των πιστών σ’ αυτήν τονίζοντας ότι:

Ο Τριαδικός Θεός της Ορθοδοξίας δεν είναι ένας απλά μονοθεισμός˙ δεν βρέθηκε ποτέ μέχρι σήμερα ανθρώπινος όρος να Τον χαρακτηρίσει και γι’αυτό τον αποδίδει περιφραστικά «Τριάς η εν Μονάδι».

Η Θεία Λειτουργία είναι η συνάντηση της ιστορίας με τη βασιλεία του Θεού. Ο χριστιανός καλείται να είναι συνολικά μέτοχος και όχι αμέτοχος, κάτι σαν θεατής, γεγονός που παραπέμπει σε ατομοκρατική χριστιανοσύνη και σε ατομικιστική προσευχικότητα. Η Θεία Λειτουργία είναι είσοδος της Βασιλείας μέσα στην Ιστορία και συνάντηση της Ιστορίας με την Βασιλεία. Η προσευχή δεν είναι ατομικό γεγονός, αλλά συλλογικός, κοινοτικός και κοινωνιακός διάλογος με την Αγία Τριάδα εν Χριστώ και εν Αγίω Πνεύματι. Οι χριστιανοί προσερχόμαστε για μετοχή στην Βασιλεία, για να συγκροτήσουμε με την συνδρομή του Αγίου Πνεύματος το Σώμα του Χριστού. Γι’ αυτό και στην Εκκλησία δεν σωζόμεθα ατομικά, αλλά συσσωζόμεθα.

Τέλος, επικαλέστηκε τη χάρη και τον φωτισμό Του Κυρίου στην επιτέλεση των διακονιών τους κι ευχήθηκε υγεία, προσωπική και οικογενειακή, δημιουργικό και Χριστοφόρο το νέο εκκλησιαστικό έτος.

Στο παραπλέυρως ενοριακό πνευματικό κέντρο δόθηκε μικρή δεξίωση κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος αντάλλαξε απόψεις και σκέψεις με τους παρευρισκόμενους.

Διαβάστε ακόμα