Τη Χείρα του Αγίου Σπυρίδωνος υποδέχθηκε ο Ι. Ναός Αγίου Γερασίμου Άνω Ιλισίων

Άνω Ιλίσια | Δημήτριος Κωτσιόπουλος

Λαμπρά υποδέχθηκε σήμερα το απόγευμα, Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023, ο Ιερός Ναός Αγίου Γερασίμου Άνω Ιλισίων Αττικής την Τιμία Δεξιά Χείρα του Αγίου Σπυρίδωνος, προερχομένης από τον Ι. Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα, όπου βρίσκεται ολόκληρο το σκήνωμα του Αγίου.

Της υποδοχής προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, πλαισιούμενος από Ιερείς.

Ακολούθως, τελέσθηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Φιλοθέου, συμπαραστατουμένου από πλειάδα Ιερέων.

Στο κήρυγμά του κατά τον Αρχιερατικό Εσπερινό, ο Μητροπολίτης κ. Φιλόθεος αναφέρθηκε στο Ιερό λείψανο του Αγίου Σπυρίδωνος που υποδέχθηκε ο Ναός προκειμένου να πανηγυρίσει μαζί με τη μνήμη του Αγίου Γερασίμου. «Δύο Άγιοι των οποίων τα άφθαρτα Ιερά σκηνώματα βρίσκονται σε δύο νήσους της Επτανήσου», ανέφερε. «Ο Άγιος Γεράσιμος ζει και μετά τον θάνατό του. Οι δίκαιοι άνθρωποι που επιθυμούν να έχουν τον Θεό στη ζωή τους συνεχίζουν να ζουν και μετά τον θάνατό τους», συνέχισε. «Οι Άγιοι μένουν αεί ζώντες ανάμεσά μας και συντρέχουν διαρκώς τη ζωή μας», κατέληξε τονίζοντας τη σημασία της πίστης στη ζωή των ανθρώπων ώστε να έχουν ευημερία.

Στην αντιφώνησή του, ο Πρωτοπρ. του Ι. Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Κέρκυρας και υπεύθυνος του Ιερού Λειψάνου Γεώργιος Βλάχος αφού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο για την ευλογία του σχετικά με την υποδοχή του Ιερού λειψάνου, ευχαρίστησε επίσης, τον προϊστάμενο του Ι. Ναού Αγίου Γερασίμου π. Σάββα Γεωργιάδη καθώς και τους υπόλοιπους εφημέριους για τη λαμπρή υποδοχή του Ιερού λειψάνου.  Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στον Άγιο Σπυρίδωνα και τα όσα πρόσφερε τόσο εν ζωή όσο και μετά την κοίμησή του στους πιστούς. «Ο Άγιος Σπυρίδωνας είναι ο προστάτης, ο πατέρας των Χριστιανών, Άγγελος στις ζωές των ανθρώπων που μας προστατεύει», συνέχισε. «Θα πρέπει να ακολουθούμε το παράδειγμα των Αγίων μας», κατέληξε και ευχήθηκε ο Άγιος Σπυρίδωνας να ευλογεί τις οικογένειες των πιστών.

Δεκάδες πιστών έσπευσαν να υποδεχθούν και να προσκυνήσουν την Τιμία Δεξιά Χείρα του Αγίου Σπυρίδωνος και να συμμετάσχουν στον Εσπερινό, προκειμένου να λάβουν τη χάρη και την ευλογία των Αγίων.

Διαβάστε ακόμα