Την μνήμη του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου τίμησε το Νεοχώρι Άρτας

Πλήθος πιστών κατέκλυσε τον περικαλέστατο Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου το εσπέρας της Τετάρτης 25 Οκτωβρίου, όπου τελέστηκε μέγας πανηγυρικός Εσπερινός υπό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. π. Βαρνάβα Λαμπρόπουλου του εφημερίου του Ναού π. Γεωργίου Καραμπά και Ιερέων της περιοχής.

Το θείο λόγο κήρυξε ο π.Βαρνάβας, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του Αγίου Δημητρίου. Τόνισε πως ο Άγιος Δημήτριος ενώ ζούσε στην εποχή της ειδωλολατρείας φρόντισε να κάνει το σώμα του και την ψυχή του κατοικητήριο του Αγίου Πνεύματος. 

Τον έβαλαν φυλακή, τον σκότωσαν, πέταξαν το σώμα του στις ακαθαρσίες, αλλά ο Θεός τον κράτησε ζωντανό. Είναι πηγή χάριτος και ευωδίας και ότι απέμεινε από τα λείψανα του, παραμένουν πηγή χάριτος και ευωδίας. 

Τέλος ευχήθηκε να καταφέρουμε να αδειάσουμε την καρδιά μας από το εγώ μας, από τα ψέμματα, από τα πάθη και την αλαζονεία και τότε ταπεινά να φωνάξουμε στον Χριστό ΕΛΘΕ ΚΑΙ ΣΚΗΝΩΣΟΝ ΕΝ ΗΜΙΝ ώστε και εμείς να έχουμε την ελπίδα να μείνουμε ζωντανοί όπως ο Άγιος Δημήτριος. 

Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου και μέρος λειψάνων του Αγίου Χαραλάμπους που φυλάσσονται στον Ναό. 

Το πρωί της Πέμπτης 26 Οκτωβρίου τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ.π. Σάββα Δημητρέα και του εφημερίου π. Γεωργίου. 

Στο κήρυγμα του ο π. Σάββας ανέφερε πως πρέπει να βάλουμε στην ζωή μας σωστά πρότυπα. Τα πρότυπα της εποχής μας, μας βουλιάζουν, μας οδηγούν στην δυστυχία επειδή ζούμε μακριά από τον Χριστό. Ο Άγιος Δημήτριος και οι υπόλοιποι Άγιοι είναι τα πρότυπα που μας οδηγούν με ασφάλεια στο Χριστό. Είναι αυτοί που μας δείχνουν τον τρόπο και τον δρόμο για να ζήσωμε αληθινά και να βρεθούμε κοντά στο Χριστό. 

Διαβάστε ακόμα