Το Δ.Σ. του ΙΣΚΕ στον Αρχιεπίσκοπο, στο ΕΦΚΑ και στον Υπουργό Εργασίας

Το Δ.Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε. την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου επισκέφτηκε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο στο διάλειμμα των συνεδριάσεων της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος  και μίλησαν επ’ ολίγον για τρέχοντα θέματα.

Στη συνέχεια σε πολύ καλό κλίμα έγινε η συνάντηση με φορείς του ΕΦΚΑ. Το θετικό που αποκόμισαν τα μέλη του Δ.Σ.  από τη συνάντηση αυτή είναι ότι έχει ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος για την απόδοση του εφάπαξ και της επικουρικής σύνταξης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας το Δ.Σ. του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος (Ι.Σ.Κ.Ε.)  παρευρέθη,  μετά από πρόσκληση, στην έναρξη του Διεθνούς Συνεδρίου, στο Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση και πρώτη κυκλοφορία του περιοδικού «Θεολογία». Στο συνέδριο, το οποίο διοργάνωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος συμμετείχαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος κήρυξε την έναρξη των εργασιών, καθώς και οι Αρχιεπίσκοποι Κύπρου και Αλβανίας και εκπρόσωποι των λοιπών Ορθοδόξων Εκκλησιών

 Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου το μέλη του ΔΣ  του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος (Ι.Σ.Κ.Ε.) και μέλη της Ενώσεως Συνδέσμων Κληρικών της Εκκλησίας της Κρήτης (Ε.Σ.Κ.Ε.Κ) πραγματοποίησαν προγραμματισμένη επίσκεψη στο γραφείο του Υπουργού Εργασίας κ.κ Άδωνι Γεωργιάδη όπου μαζί με τον  Υφυπουργό κ.κ Παναγιώτη Τσακλόγλου και τον Γ.Γ. του Υπουργείου  κ.κ. Νικόλαο Μηλαπίδη  συζήτησαν ασφαλιστικά & συνταξιοδοτικά θέματα που αφορούν τον Εφημεριακό Κλήρο της Ελλάδος.

Το Δ.Σ. του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος αγωνίζεται σε καθημερινή βάση για τα δικαιώματα των Κληρικών της Ελλάδος και των οικογενειών τους. Αγανακτεί όμως  από την στάση των Κληρικών οι οποίοι αδιαφορούν δια τον Ιερό Σύνδεσμο λησμονώντας το τι έχει προσφέρει σ’ αυτούς. Τα μέλη του ΔΣ ευελπιστούν στην συνδρομή όλων των Κληρικών στο δύσκολο έργο τους έτσι ώστε να ευοδωθούν οι στόχοι  του Ιερού  Συνδέσμου.

Διαβάστε ακόμα