Τον Πολιούχο της Άγιο Δημήτριο λιτάνευσε η Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη | Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και την παρουσία εκατοντάδων προσκυνητών τελέσθηκε, σήμερα, Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023, παραμονή εορτής του Αγίου Δημητρίου Πολιούχου Θεσσαλονίκης, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον φερώνυμο Ιερό Ναό του στην Θεσσαλονίκη.

Του Όρθρου και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, πλαισιούμενος από πλειάδα Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας πραγματοποιήθηκε, όπως κάθε χρόνο η πάνδημη και μεγαλοπρεπής Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Δημητρίου, καθώς και της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας “Κορωνιωτίσσης”, όπου βρίσκεται για προσκύνημα στον ως άνω Ιερό Ναό.

Της Ιεράς Λιτανεύσεως προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, συμπαραστατούμενος από τους Σεβ. Μητροπολίτες Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου.

Με το πέρας της λιτανεύσεως ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως ευχαρίστησε τους παρισταμένους Αρχιερείς, τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της Θεσσαλονίκης, αλλά και τους πιστούς που συνόδευσαν την Παναγία Κορωνιώτισσα και τον Άγιο Πολιούχο Δημήτριο.

Πλήθος πιστών συρρέει, όλες αυτές τις ημέρες στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό από ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και γειτονικές Ορθόδοξες χώρες, για να προσκυνήσει τον Άγιο της Θεσσαλονίκης, Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο τον Μυροβλύτη, όπως και σήμερα με σκοπό να λάβει την χάρη και την ευλογία του.

Διαβάστε ακόμα