97.850 χιλιάδες μερίδες φαγητού διέθεσαν τα «Σπίτια Αγάπης» της Ι. Μ. Θεσσαλιώτιδος

   Την ακολουθία του αγιασμού στα «Σπίτια Αγάπης» Καρδίτσας, Σοφάδων και Φαρσάλων τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Mητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αμφιλόχιο Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως  και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Θεόκλητο Δήμου, Υπεύθυνο του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου, για την έναρξη της νέας ιεραποστολικής χρονιάς.Μεταξύ άλλων τόνισε: «Σχεδόν δύο μήνες συμπληρώνονται από την μεγάλη καταστροφή της πλημμύρας που έπληξε την Ιερά μας Μητρόπολη, η καταστροφή είναι τεράστια αλλά και η δουλειά σας είναι ασύλληπτη. Από την ημέρα που μπορέσαμε να μαγειρέψουμε μέχρι σήμερα έχουμε δώσει 97.850 μερίδες φαγητού, από της οποίες οι 80.000 είναι στην Αρχιερατική Περιφέρεια Αγναντερού, ο πατήρ Θεόκλητος Υπεύθυνος του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου μαζί με τους συνεργάτες του καθημερινά μέχρι και αργά την νύχτα επισκέπτονται τα χωριά και μοιράζουν τρόφιμα, ρουχισμό, οικοσκευές και ότι άλλο μπορούμε».  

Στην συνέχεια μετέβη στους Σοφάδες όπου τον υποδέχθηκε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σοφάδων και συντονιστής του «Σπιτιού Αγάπης» Σοφάδων Αιδεσιμολ. Πρωτοπ. π. Ηλίας Γώγος, ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Σκάρλος και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Σοφάδων κ. Κατσής κ.ά.
Ο Σεβασμιώτατος στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε με θερμά λόγια στο έργο των εθελοντριών και ευχήθηκε οι άγιες μυροφόρες γυναίκες να πρεσβεύουν για αυτές και τις οικογένειές τους.

     Τέλος, ο Σεβασμιώτατος επισκέφτηκε το «Σπίτι Αγάπης» Φαρσάλων όπου τον υποδέχθηκαν ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ιάκωβος Σιακάρας, ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. π. Βασίλειος Αναστασόπουλος, Αρχιερατικός Επίτροπος της Επαρχίας Φαρσάλων, ιερείς και εθελόντριες. Εκεί ευχαρίστησε όλους για την αγάπη τους καθώς και τον π. Λάζαρο Αλιβάνογλου, ο οποίος επί σειρά ετών διηκόνησε σαν συντονιστής στο «Σπίτι Αγάπης» Φαρσάλων και πλέον ο π. Ιάκωβος αναλαμβάνει τον συντονισμό αυτού και του ευχήθηκε καταλλήλως.

     Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι «οι εθελόντριες στα συσσίτια είναι οι πνεύμονες του Γ.Φ.Τ. Το Γ.Φ.Τ. έχει ένα πολυσχιδές και πολυεπίπεδο έργο καθημερινά προσπαθώντας να στηρίξει τους αδελφούς μας, όχι μόνον αυτούς που σιτίζονταν καθημερινά αλλά και τώρα που η Ιερά μας Μητρόπολη έχει πληγεί απ’ άκρη σε άκρη. Έχουμε χειμώνα μπροστά μας και θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Πρέπει ο ένας να γίνει αδελφός για τον διπλανό του, με στεναχωρούν τα φαινόμενα απληστίας. Πρέπει πρώτα να βοηθήσουμε τους ασθενέστερους και αδύναμους, μακάρι να μπορούσαμε όλους. Έχουν περάσει 2 μήνες και ακόμη ο κόσμος κοιμάται στο πάτωμα ή δεν μπορεί να κατοικήσει καν στο Σπίτι του. Τέλος μίλησε με τους παρισταμένους και αντάλλαξε απόψεις και τους ευχαρίστησε για την αγάπη τους προς τον Χριστό και τι διάθεση τους για προσφορά».

Διαβάστε ακόμα