Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Παλαιός) Περιστερίου

Περιστέρι | Δημήτριος Κωτσιόπουλος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, τελέσθηκε σήμερα, Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Παλαιός) Περιστερίου, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων «Ταξιάρχεια 2023».

Του Όρθρου και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος, πλαισιούμενος από Ιερείς.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβ. Μητροπολίτης Περιστερίου αφού αναφέρθηκε στην επικείμενη εορτή της ενορίας και στο Ιερό Λείψανο του Οσίου Παταπίου που εκτίθεται σε προσκύνηση στον Ι. Ναό, μίλησε για τη σημερινή Ευαγγελική περικοπή του Πλούσιου και του Φτωχού Λαζάρου. «Μας καλεί, σήμερα, ο Χριστός να προχωρούμε σε συνάντηση μαζί Του, όχι με νοοτροπία αυθαιρεσίας και αυτάρκειας επειδή έχουμε κάτι, υλικό ή πνευματικό, αλλά ζητά την αναφορικότητα προς το πρόσωπό Του» ανέφερε, και τόνισε ότι είτε πλούσιοι είτε φτωχοί οφείλουν να είναι κοντά στον Θεό. «Όταν κάποιος σταματήσει να έχει αυτάρκεια, έχει εμπιστοσύνη στον Θεό. Όσο έχουμε αυτάρκεια, ο Θεός δε μπορεί να παρέμβει στη ζωή μας και θεωρούμε ότι δε μας βοηθάει», συνέχισε. Στη συνέχεια, ευχαρίστησε τον Ιερό Κλήρο, τον βουλευτή κ. Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος παρευρέθηκε στην Ιερά Ακολουθία, καθώς και τον προϊστάμενο του Ι. Ναού π. Ελευθέριο Κουναλάκη.

Ακολούθως, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Α΄ Αρχιερατικής Περιφερείας Περιστερίου Πρωτοπρ. Ελευθέριος Κουναλάκης, ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Περιστερίου που παρευρέθηκε στη Θεία λειτουργία και του προσέφερε ως δώρο ένα επιγονάτιο. Τέλος, ενημέρωσε τους παρισταμένους για τη συνέχεια των εορταστικών εκδηλώσεων που αφορούν στα «Ταξιάρχεια 2023».

Πλήθος πιστών παρευρέθηκε προκειμένου να συμμετέχει στην Ιερά Ακολουθία και να προσκυνήσει ώστε να λάβει τη χάρη και την ευλογία των Αγίων.

Διαβάστε ακόμα