Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ι. Ναό Αγίων Ακινδύνων Αττικής

Άγιοι Ανάργυροι | Δημήτριος Κωτσιόπουλος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, τελέσθηκε σήμερα, Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023, ο πρώτος Πανηγυρικός Εσπερινός στον νεοανεγερθέντα Ιερό Ναό Αγίων Ακινδύνων του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο της αποπεράτωσης.

Του Αρχιερατικού Εσπερινού προέστη ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος, πλαισιούμενος από πλειάδα Ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και άλλων Μητροπόλεων.

Στο κήρυγμά του ο Επίσκοπος κ. Φιλόθεος, αναφέρθηκε στην ανέγερση του Ι. Ναού. «Ο Ναός αυτός είναι χτισμένος με πολύ κόπο και πολλές θυσίες» τόνισε, και ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν στην ανέγερση και αποπεράτωσή του. Έπειτα, αναφέρθηκε στον Ι. Ναό που λειτουργεί στο ισόγειο προς τιμήν του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου. Ακόμη, ευχήθηκε σε όλους τους παρισταμένους να έχουν την ευλογία των Αγίων Ακινδύνων για ευημερία στη ζωή τους.

«Οι Άγιοι Ακίνδυνοι έζησαν σε μια εποχή, που είχε κηρυχθεί πόλεμος εναντίον των Χριστιανών στην Περσία» ανέφερε, και συνέχισε: «Οι Άγιοι Ακίνδυνοι είναι οι εκπρόσωποι χιλιάδων ορθοδόξων Χριστιανών και κουβαλούν από πίσω τους πολλούς μάρτυρες που συμμαρτύρησαν μαζί τους». Με αφορμή τη μαρτυρία πολλών ανθρώπων για την πίστη τους, τόνισε «Μας έρχεται από τη μακρινή Περσία που σήμερα επικρατεί το Ισλάμ, η ελπίδα της Χριστιανικής πίστεως, η ακτινοβολία της Ορθοδοξίας, η πληροφορία της χάριτος». Ακολούθως, κάλεσε όλους τους πιστούς να μετέχουν στα Μυστήρια του Χριστού και να Τον εναγκαλίζουν, ώστε να περάσουν στον κόσμο της αφθαρσίας και της αιωνιότητας. Τέλος, ευχαρίστησε τον π. Αντώνιο και τον υπόλοιπο Ιερό Κλήρο που συνέβαλαν στην τέλεση της πρώτης Πανηγύρεως του Ι. Ναού, καθώς και όλους τους παριστάμενους.

Προ της απολύσεως, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. Αντώνιος Μαλούφ κάλεσε όλους τους Χριστιανούς Ορθόδοξους που επισκέπτονται την Ελλάδα, να προσκυνούν στον Ι. Ναό, ώστε οι εορτάζοντες Άγιοι να ευλογούν τη ζωή τους.

Πλήθος πιστών παρευρέθηκε προκειμένου να συμμετέχει στην Ιερά Ακολουθία και να προσκυνήσει, ώστε να λάβει τη χάρη και την ευλογία των Αγίων Ακινδύνων.

Διαβάστε ακόμα