Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ι. Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Παλαιός) Περιστερίου

Περιστέρι | Δημήτριος Κωτσιόπουλος

Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη Συνάξει των Αγίων Ταξιαρχών και Λιτανευτική πομπή της Εικόνας τους, καθώς και του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Παταπίου τελέσθηκε απόψε, Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023, στον ενοριακό Ι.Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Παλαιός) Περιστερίου στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων «Ταξιάρχεια 2023».

Του Αρχιερατικού Εσπερινού και της Λιτανευτικής πομπής προέστη ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Αρσινόης κ. Βασίλειος πλαισιούμενος από Ιερείς.

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Αρσινόης, αναφέρθηκε στη μεγάλη εορτή των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και συνέχισε, «Άγγελος σημαίνει ο απεσταλμένος και Αρχάγγελοι είναι τα δύο κορυφαία πρόσωπα, τα οποία μέσα στη διαδικασία της ενανθρωπήσεως και του σχεδίου για τη σωτηρία των ανθρώπων, έπαιξαν καθοριστική σημασία». «Καθένας από εμάς από την ώρα που γεννιέται έχει τον προσωπικό του Άγγελο και σ’ αυτόν προσεύχεται», τόνισε προκειμένου να αναδειχθεί η υψίστης σημασίας παρουσία των Αγγέλων στη ζωή μας και κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν σ’ αυτούς. «Ο Άγγελος στέκεται όλη την ώρα δίπλα μας. Γι’ αυτό οι πατέρες λένε ότι πρέπει να προσέχουμε στη ζωή μας και να πράττουμε έργα αγαθά, ώστε να μη χτυπούμε τον Άγγελό μας. Ο Θεός κάνει τα πάντα για να οδηγήσει τον άνθρωπο στη σωτηρία του. Ο άνθρωπος είναι αυτός που ανθίσταται», συνέχισε. Τέλος, αφού ευχαρίστησε τον προϊστάμενο του Ι. Ναού π. Ελευθέριο Κουναλάκη για την πρόσκληση να παρευρεθεί στην εορτή της ενορίας, τον λοιπό Ιερό Κλήρο, τους πιστούς και τα μέλη του «Αντιφωνικού Μέλους» που παρέστησαν.

Προ της απολύσεως, μετά τη Λιτανευτική πομπή, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Α΄ Αρχιερατικής Περιφερείας Περιστερίου Πρωτοπρ. Ελευθέριος Κουναλάκης, ευχαρίστησε τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Αρσινόης κ. Βασίλειο που παρευρέθηκε στην Ιερά Πανήγυρη της ενορίας του, τον λοιπό Ιερό Κλήρο, τον Δήμαρχο Περιστερίου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τους βουλευτές κ. Ανδρέα Λοβέρδο και κα. Νάντια Γιαννακοπούλου, τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας κ. Χαράλαμπο Αλεξανδράτο, τη Φιλαρμονική Περιστερίου, τους εθελοντές αιμοδότες Δυτικής Αττικής, την αδελφότητα Κρητών Περιστερίου και τους ευλαβείς προσκυνητές που παρευρέθηκαν στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των «Ταξιαρχείων 2023». Τέλος, ευχήθηκε σε όλους τους παρισταμένους να έχουν «χρόνια καλά, ευλογημένα και αγγελοσκέπαστα».

Πλήθος πιστών παρευρέθηκε προκειμένου να συμμετέχει στον Εσπερινό και τη Λιτανευτική πομπή και να προσκυνήσει τόσο την Εικόνα των Παμμεγίστων Ταξιαρχών όσο και το Ιερό Λείψανο του Οσίου Παταπίου, ώστε να λάβει τη χάρη και την ευλογία τους.

Διαβάστε ακόμα