Αρχιερατικός Εσπερινός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Αρεόπολη

Αρεόπολη | Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με την δέουσα λαμπρότητα τελέσθηκε απόψε, Τρίτη 7 Ναοεμβρίου 2023, Αρχιερατικός Εσπερινός για τους Πολιούχους της Αρεόπολης, Παμμεγίστους Ταξιάρχες στον φερώνυμο ιστορικό Ιερό Ναό τους. 

Κατά τον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, συμπαραστατούμενος από Ιερείς της Μητροπόλεως.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, αφού ομίλησε για τους Αγίους Αγγέλους ερμήνευσε την ευχή για τον Άγιο Άγγελο «Άγιε Άγγελε ο εφεστώς της αθλίας μου ψυχής…».

Εν συνεχεία, ο Μητροπολίτης βράβευσε τρεις νέους φοιτητές για την είσοδό τους στην Ακαδημαϊκή Κοινότητα.

Ακολούθως, τελέσθηκε πάνδημη Ιερά Λιτάνευση της Εικόνος των Ταξιαρχών στους γραφικούς δρόμους της κωμοπόλεως, ενώ τελέσθηκε Δέηση στην κεντρική πλατεία.

Πλήθος Μανιατών συμμετείχε τόσο στον πανηγυρικό Εσπερινό, όσο και στην Ιερά Λιτανεία με σκοπό να λάβει την χάρη και ευλογία των Ασωμάτων Αγγέλων. Μεταξύ αυτών παρέστησαν Βουλευτής Λακωνίας κ. Κρητικός, οι Αντιπεριφερειάρχες Λακωνίας κ. Βερούτης και Τζινιέρης, ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκος, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ανατολικής Μάνης κα Δρακουλάκου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διοικητής 2ου Τάγματος ΚΕΕΜ Αντισυνταγματάρχης κ. Γκίκας και ο εκπρόσωπος του Α.Τ. Αρεόπολης Αρχιφύλακας κ. Καψάλης.

Τιμές απέδωσαν η Φιλαρμονική, το Σώμα Απόδοσης Τιμών του Δήμου Ανατολικής Μάνης και παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου της ενορίας.

Διαβάστε ακόμα