Άσκηση κεντρικής διοίκησης από το Επισκοπείο Ταλαντίου και Λοκρίδος

Την πρώτη του συνεδρίαση στο Ιερό ΕπισκοπείοΤαλαντίου και Λοκρίδος, στο πρώτο περιφερειακό Κέντρο Επισκοπικής και Εκκλησιαστικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, πραγματοποίησε το ανώτατο συλλογικό διοικητικό όργανο της τοπικής Εκκλησίας υπό την προεδρία του ΣεβασμιωτάτουΜητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Το Μητροπολιτικό Συμβούλιο συνεδρίασε στην διευρυμένη του μορφή, τόσο με τα τακτικά όσο και με τα αναπληρωματικά του μέλη, κληρικούς και λαϊκούς, άνδρες και γυναίκες.

Τα μέλη μάλιστα του Συμβουλίου προέρχονται από όλες τις εδαφικές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδος εκπροσωπώντας γεωγραφικά και τους 7 δήμους της περιοχής και τις 14 αρχιερατικές περιφέρειες.

Είναι η πρώτη φορά που το Μητροπολιτικό Συμβούλιο συνεδρίασε στο Ιερό ΕπισκοπείοΤαλαντίου και Λοκρίδος, το οποίο εξυπηρετεί γραμματειακά τους πιστούς της Λοκρίδος σε καθημερινή βάση (10:00 πμ – 13:00 μμ), ενώ ο Διευθυντής του Κέντρου, Αρχιμ. π. Δημήτριος Ζελιαναίος, επίσης σε καθημερινή βάση διευθύνει την σωστή λειτουργία του Ιερού Επισκοπείου.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών ήδη δέχεται στο εκεί γραφείο του ακροάσεις των κληρικών, των φορέων και των πολιτών της Λοκρίδος σε εβδομαδιαία βάση κατόπιν προσυνεννοήσεως με την Γραμματεία του Ιερού Επισκοπείου (υπεύθυνος κ. Βασίλειος Μακέδος, θεολόγος).

Στην πρώτη αυτή συνεδρίαση του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου, προσήλθε και απηύθυνε χαιρετισμό και ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επιτυχή λειτουργία της αποκεντρωμένης αυτής εκκλησιαστικής δομής, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για το σπουδαίο αυτό αναπτυξιακό βήμα για την περιοχή όλης της Λοκρίδος, η οποία απέχει δεκάδες χιλιόμετρα από το κέντρο της Μητροπόλεως στην Λαμία, και δεσμεύτηκε για συνέχιση και περαιτέρω εμβάθυνση της αγαστής συνεργασίας του Δήμου και της Ιεράς Μητροπόλεως με σημείο πλέον αναφοράς και το Ιερό ΕπισκοπείοΤαλαντίου και Λοκρίδος.

Διαβάστε ακόμα