Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Κηφισίας

 Στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Πεύκης χοροστάτησε και ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος σήμερα Κυριακή (Η’ ΛΟΥΚΑ)12 Νοεμβρίου 2023, συμπαραστατούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Πανοσ. Αρχιμ. π. Αγαθάγγελο Κόκλα, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεώς μας Αιδεσ. Πρωτ. π. Χρίστο Κυριακόπουλο και ιερείς της περιοχής. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π. Παναγιώτου Μανδρούκα, εγγάμου και πτυχιούχου της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών. Στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Κύριλλος νουθέτησε πνευματικά τον χειροτονούμενο τονίζοντάς του με τα λόγια του Παροιμιαστή ότι <<Αρχή Σοφίας Φόβος Κυρίου>>, και ότι χρειάζεται να έχει ταπεινοφροσύνη, διότι οι ταπεινοί άνθρωποι αναδεικνύονται στην Εκκλησία.

Επιπλέον, να είναι ευσεβής και ευλαβής,να αγαπά και να σέβεται το Θεό και τους ανθρώπους. Τέλος ζήτησε από την πρεσβυτέρα του Νεκταρία, να τον στηρίξει στην ιερατική του διακονία.

Διαβάστε ακόμα
Η Ανάσταση του Κυρίου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
Η Ανάσταση του Κυρίου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
05/05/2024 ΟΙΚ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα εορτάστηκε η Ανάσταση του Κυρίου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, ιεροπρέπεια και

Διαβάστε περισσότερα