Διπλή γιορτή στον Ι. Ναό Αγίας Άννας Χαλανδρίου

Χαλάνδρι | Σπύρος Παπαγεωργίου

Δύο χαρμόσυνα γεγονότα γιόρτασε σήμερα το πρωί ο Ιερός Ναός Αγίας Άννης στο Χαλάνδρι.

Το πρώτο είναι η πανήγυρη του Αγίου μεγαλομάρτυρος Μηνά που τιμά η ενορία, καθώς κατέχει τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου. Με την ευκαιρία αυτή σήμερα τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου.

Λίγο πριν την απόλυση ο Θεοφιλέστατος κ. Χρυσόστομος, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, απένειμε στον εφημέριο του Ναού Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Καριοφίλη το οφφίκιο του Πνευματικού, με την ευχή να οδηγεί τα πνευματικά του παιδιά στην Βασιλεία του Θεού, με στοργή και αγάπη επιχέοντας «ελαίον και οίνον» στις πνευματικές “πληγές” τους.

Από την πλευρά του ο π. Νικόλαος ευχαρίστησε στο πρόσωπο του Θεοφιλεστάτου Ευρίπου, τον Μακαριώτατο κ. Ιερώνυμο, τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πανοσ. Αρχιμ. Βαρνάβα Θεοχάρη, τον συνεφημέριό του Πρωτοπρεσβύτερο Χρήστο Βαρδαξή, τους Εκκλησιαστικούς Επιτρόπους και Ιεροψάλτες του Ναού, αναφέροντας ότι όπως έγραψε ο Απόστολος Παύλος “εάν από αδυναμίαν παρασυρθή κάποιος και αδελφός και περιπέσει σε κάποιο αμάρτημα, εμείς οι πνευματικοί και ισχυροί να τον διορθώνετε και να τον καθοδηγούμε με πνεύμα πραότητος. Αλλά και να προσέχουμε μήπως και εμείς περιπέσουμε εις πειρασμόν και παρασυρθούμε είτε στο ίδιον αμάρτημα”.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε κέρασμα για όλο το εκκλησίασμα στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.

Διαβάστε ακόμα