Γιορτινή ατμόσφαιρα στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Κατερίνης

Το βράδυ της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου,  μετά τον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό της Πολιούχου Αγίας Αικατερίνης, μπροστά στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Κατερίνης, πραγματοποιήθηκε εορταστική Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και φωταγώγηση του φυσικού κέδρου και της φάτνης  που βρίσκεται στην αυλή του Επισκοπείου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων, στελέχη του Γραφείου Νεότητας, μαθητές και εκπαιδευτικοίτων σχολείων της πόλης καθώς και πλήθος κόσμου.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την Ορχήστρα και Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης και επίκαιρους εκκλησιαστικούς ύμνους από την Εκκλησιαστική Πολυφωνική Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Κατερίνης.

Στο άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και οι Αρχιερείς που συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις της μνήμης της Πολιούχου Αγίας Αικατερίνης και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου.

Ο οικείος Ιεράρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, κατά την έναρξη της εκδήλωσης ευχαρίστησε τους συγκεντρωθέντες για την παρουσία τους. Τέλος, ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους, τόσο για την εορτή της Πολιούχου Αγίας Αικατερίνης αλλά και για την επερχόμενη εορτή των Χριστουγέννων, τονίζοντας ότι το πραγματικό και διαρκές όφελος των εορτών για τους πιστούς δεν περιορίζεται σε τύπους αλλά αγγίζει στις καρδιές των ανθρώπων.

Διαβάστε ακόμα