Η Εκάλη πανηγύρισε τον Όσιο Αρσένιο τον Καππαδόκη

Εκάλη | Σπύρος Παπαγεωργίου

Mε λαμπρότητα και κάθε επισημότητα η Εκάλη και ο Iερός Nαός Αγίας Μαρίνας τίμησαν τη μνήμη του Oσίου Αρσενίου του Καππαδόκου.

Ο περικαλλής Ναός της Εκάλης έχει παρεκκλήσιο του Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου και τεμάχιο λειψάνου και αποτελεί τη δεύτερη πανήγυρη της ενορίας.

Στον Όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος με τη συμμετοχή Ιερέων της Μητροπόλεως Κηφισίας και επισκεπτών κληρικών.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Κηφισίας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νικάνορας Καραγιάννης ο οποίος αναφέρθηκε σε δύο χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του Οσίου Αρσενίου, την αγάπη την οποία προσέφερε αφειδώς προς το συνάνθρωπο και την ελπίδα την οποία χάριζε μέσα από την θαυματουργία των έργων του.

Λίγο πριν το Δι ευχών, ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος χειροθέτησε αναγνώστες τρία νέα παιδιά που διακονούν το αναλόγιο της Αγίας Μαρίνης Εκάλης.

Ο Προϊστάμενος του Nαού, Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Μωραΐτης εκ μέρους τoυ Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Κύριλλο και τους παρισταμένους Ιερείς που λάμπρυναν με την παρουσία τους την χειμερινή πανήγυρη της ενορίας Αγίας Μαρίνης Εκάλης και τόνισε ότι “ο όσιος Αρσένιος ο Καππαδόκης, αν και δεν είναι ευρέως γνωστός, εντούτοις είναι ένας πολύ θαυματουργός Άγιος με καθημερινή παρουσία στην ζωή των χριστιανών”.

Διαβάστε ακόμα