Η εορτή των Ταξιαρχών στις Βρυξέλλες

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023 τελέστηκε η πανήγυρις, εκ μεταθέσεως για λόγους πρακτικούς της κατά Βέλγιον πραγματικότητος, της Ενορίας των Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ, της πρώτης ορθόδοξης εκκλησίας στις Βρυξέλλες, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου και Εξάρχου Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρου.

Ο Σεβασμιώτατος κατά το κήρυγμά του μίλησε για την αρετή της φιλανθρωπίας κατά την ευαγγελική περικοπή του πλουσίου και του πτωχού Λαζάρου.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευαρέσκειά του για το ποιμαντικό έργο το οποίο επιτελείται από τον Ιερατικώς Προϊστάμενο της Ενορίας και Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου κ. Σταύρο Τριανταφύλλου, καθώς και προς τους συνεργάτες του για την βοήθεια την οποία προσφέρουν σε αυτό.

Επιπλέον, με την ευκαιρία της πανηγύρεως της Ενορίας και θέλοντας να τιμήσει τον π. Σταύρο, του προσέφερε έναν επιστήθιο σταυρό και αναφέρθηκε στην πολυετή και πολύπλευρη διακονία του στην Μητρόπολη Βελγίου λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Σήμερα είναι μία καλή ευκαιρία για να ευχαριστήσουμε και να τιμήσουμε τον π. Σταύρο για την έως τώρα διακονία του. Για τα 37 έτη διακονίας στην Μητρόπολή μας. Γνωριζόμαστε από την πρώτη ημέρα της αφίξεώς του στο Βέλγιο. ”Ευχαριστώ πάτερ Σταύρο. Για 37 χρόνια προσέφερες πάρα πολλά στην Ιερά Μητρόπολη”. Πρώτα ως γραμματεύς. Ευρισκόμενος πάντοτε στο πλευρό του μακαριστού προκατόχου μου Μητροπολίτου κυρού Παντελεήμονος. ‘Υστερα, από το 1996, ως ιερεύς, αναλαμβάνοντας την προϊσταμενία του Μητροπολιτικού Ναού. Διετέλεσε πρωτοσυγκελλεύων και γενικός αρχιερατικός επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, θέση στην οποία μένει μέχρι σήμερα. Επιπλέον, δεν λησμονώ να ευχαριστήσω και την πρεσβυτέρα του, την Ανδριάνα, που όλα αυτά τα χρόνια τον στηρίζει στην διακονία του αλλά και για όλη την προσφορά της προς την Μητρόπολη και προς τον μακαριστό προκάτοχό μου Μητροπολίτη Παντελεήμονα».

Ο π. Σταύρος, αντιφώνησε ευχαριστώντας πρώτα τον Θεό για όλες τις ευεργεσίες του μέχρι τώρα στην ζωή του. Εν συνεχεία ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την καλή συνεργασία τους επί τόσα χρόνια, καθώς και όλους τους κληρικούς και λαϊκούς με τους οποίους συνεργάστηκε όλα αυτά τα χρόνια. Και κατέληξε λέγοντας ότι δεν είμαστε εμείς που προσφέρουμε στην Εκκλησία αλλά η Εκκλησία, με αυτό που είναι, προσφέρει στον καθένα μας την ζωή.

Ακολούθησε εόρτιο κέρασμα για όλους στην αίθουσα του Συλλόγου των Ελληνίδων Κυριών.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα