Η λιτανεία στον Καθεδρικό Ι. Ναό Ταξιαρχών στο Περιστέρι

Περιστέρι | Σπύρος Παπαγεωργίου

Με λαμπρότητα και παρουσία πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε σήμερα, η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας των Ταξιαρχών στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Μάσχα) Περιστερίου.

Στην λιτάνευση προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελος Πανοσ. Αρχιμ. Άγγελος Ανθόπουλος, με συμετοχή των Ιερέων της Ι.Μ. Περιστερίου..

Στη λιτανεία την εικόνα συνόδευε ένοπλο Στρατιωτικό Άγημα, η μπάντα του Πυροσβεστικού Σώματος και του Δήμου Περιστεριού, αντιπροσωπεία Εθελοντριων του Ερυθρού Σταυρού, ο χορευτικός σύλλογος του Ναού, βουλευτής Ιωάννης Λοβέρδος ο Δήμαρχος Περιστεριού κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος πιστών.

Στο μήνυμα του ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως κάλεσε τους πιστούς να μιμηθούν την πολιτεία των Αγίων Αγγέλων και την ακατάπαυστη δοξολογία προς τον Κύριο.

Επίσης ανέγνωσε μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Γρηγορίου μεσω του οποίου καθιερώνεται επίσημα ως εορτή της Μητροπόλεως η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, όπου γιορτάζει το παρεκκλήσιο του Επισκοπείου.

Διαβάστε ακόμα