Η Ύδρα τίμησε τον πολιούχο της Άγιο νεομάρτυρα Κωνσταντίνο

Με κάθε επισημότητα η Ύδρα πανηγύρισε το γέννημά της Άγιο νεομάρτυρα Κωνσταντίνο με λαμπρές πανηγυρικές εκδηλώσεις.

Στον Μέγα Τρισαρχιερατικό Εσπερινό εις τον Ι.Καθεδρικό Ναό Ύδρας επί τη εορτή του Αγίου ενδόξου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου, χοροστάτησε και ομίλησε διδακτικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ.ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ,ενώ συγχοροστάτησαν ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ..ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.ΕΦΡΑΙΜ.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας προσφώνησε τους προσκληθέντας αγίους Αρχιερείς και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην Ιστορική και ένδοξη Νήσου Υδρα ,την έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Αναφέρθηκε δι ολίγον στην γενναία προσωπικότητα του Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου και στα σπουδαία μηνύματα της θυσίας του λίγο πριν την Επανάσταση του 1821.

Παρέστησαν οι αρχές της Νήσου ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Κ.Κατσαφάδος και πλήθος πιστών.

Ενωρίτερον τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Νεομάρτυρος ο μικρός Εσπερινός και η μεταφορά της Τιμίας Κάρας Του στον Ιερό Καθεδρικό Ναό.

Την οργάνωση για τα της παραμονής της εορτής στον Ι.Καθεδρικό Ναό Ύδρας είχε ο προϊστάμενος του εν λόγω Ι.Ναού και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος πρωτ.π.Ακίνδυνος Δαρδανός.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Τρισαρχιερατική Θ.Λειτουργία εις τον εορτάζοντα Ιερό Ναό του πολιούχου Ύδρας Νεομάρτυρος Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου.

Προεξάρχων της Θ.Ευχαριστίας ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ ο οποίος ομίλησε εμπνευσμένα για τον Νεομάρτυρα.

Ακολούθησε η πανηγυρική Δοξολογία και η λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος, της Αγίας Κάρας, και των Τιμίων μυριπνόων Λειψάνων Του Αγίου και κατέληξε στον Λιμένα της Νήσου όπου εψάλλη δέησις επί της εξέδρας.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε όλους τους παρισταμένους για την συμμετοχή τους στην Ιερά πανήγυρη του Νεομάρτυρος , τους φορείς, τους χορηγούς κλπ.

Ακολούθησε εόρτιο κέρασμα στην τραπεζαρία του Ι.Καθεδρικού Ναού και γεύμα δια τους Αρχιερείς και τις Αρχές στο Επισκοπείο.

Τελετάρχης και υπεύθυνος δια την κυριώνυμο της εορτής ήταν ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. π. Νεκτάριος Δαρδανός.

Εψαλλε η χορωδία “Αντιφωνικόν μέλος ” υπό την χοραρχία του Πρωτοψάλτη κ. Γιώργου Καμαριάρη, ενώ τις Ακολουθίες μετέδωσε ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Πειραϊκής Εκκλησίας 91.2 fm.

Φωτογραφίες Γιώργος Σκορδαράς

Διαβάστε ακόμα