Λαμπρά εορτάστηκε ο Άγιος Νεκτάριος στο Νέο Ηράκλειο Αττικής

Νέο Ηράκλειο | Δημήτριος Κωτσιόπουλος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, τελέσθηκε σήμερα, Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίου Νεκταρίου Νέου Ηρακλείου Αττικής.

Του Όρθρου και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, πλαισιούμενος από Ιερείς.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ απευθυνόμενος στον Ιερό Κλήρο, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τους πιστούς που παρευρέθηκαν στον Ι. Ναό, αναφέρθηκε στον εορτάζοντα Άγιο Νεκτάριο και την αποστολή του. «Η αποστολή του Αγίου Νεκταρίου είναι ξεκάθαρη• είναι κληρικός της Εκκλησίας του Χριστού, διδάσκει τον ευαγγελικό λόγο, τον βιώνει και προσπαθεί, μαζί με τον εαυτό του, να οδηγήσει και τους άλλους στη Βασιλεία του Θεού. Το ερώτημα είναι ο δικός μας δρόμος. Πώς θα μπορέσουμε να πατήσουμε στα βήματα του Αγίου Νεκταρίου και μέσα από τη δική του ζωή, τις δικές του επιλογές, να κερδίσουμε κι εμείς τη Βασιλεία του Θεού». Εν συνεχεία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «Το σημαντικό στοιχείο που πρυτανεύει στην προσωπικότητα του Αγίου είναι η αγάπη του προς τον Θεό και προς τον συνάνθρωπο». Τέλος, ευχήθηκε σε όλους τους παρισταμένους, «Ο Άγιος Νεκτάριος πάντοτε να μεσιτεύει για όλους, να χαρίζει την αγάπη του στον Θεό και στους ανθρώπους, να χαρίζει την παρρησία του στον Θεό και να είναι πάντοτε ο πρεσβευτής, ο αεικίνητος, στον οποίον θα προστρέχουμε για τα προβλήματά μας και τις αγωνίες μας». Ευχήθηκε επίσης, στον Ιερό Κλήρο να συνεχίσουν το μεγάλο τους έργο στην ενορία και να έχουν όλη την ευλογία του εορτάζοντος Αγίου.

Πλήθος πιστών παρευρέθηκε προκειμένου να συμμετέχει στη Θεία Λειτουργία και να προσκυνήσει την Ιερά Εικόνα και το Λείψανο του εορτάζοντος Αγίου, ώστε να λάβει τη χάρη και την ευλογία του.

Διαβάστε ακόμα