Λαμπρά πανηγύρισε ο Ι. Ναός Εισοδίων της Θεοτόκου Γλυφάδας

Γλυφάδα – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με κάθε λαμπρότητα πανηγύρισε και φέτος ο περικαλλής ενοριακός Ιερός Ναός Εισοδίων της Θεοτόκου Τερψιθέας Άνω Γλυφάδας.

Του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Σταυροπηγίου κ. Αλέξιος, συμπαραστατούμενος από Ιερείς της Μητροπόλεως.

Στο κήρυγμά του ο Επίσκοπος κ. Αλέξιος, ανέλυσε την σημερινή Ευαγγελική περικοπή, τονίζοντας ότι στις μέρες μας μεριμνούμε μόνο για τις βιωτικές ανάγκες μας και για τα παροδικά πράγματα και όχι για την ψυχή μας. «Οφείλουμε οι Χριστιανοί, όλα να τα αξιολογούμαι με βάση τη βίωση και την παρουσία του Χριστού μέσα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στους δυο νέους Αγίους της Εκκλησίας μας, τους Οσίους Γερβάσιο Παρασκευόπουλο και Αθανάσιο Χαμακιώτη, οι οποίοι αποτελούν παράδειγμα αγάπης και παρουσίας του Θεού στην ζωή τους. Τέλος, ευχήθηκε στον Προϊστάμενο του Ι. Ναού π. Γεώργιο Σκοπαράντζο, στους Εφημερίους, στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τους συνεργάτες του Ναού, αλλά και στους πιστούς η Υπεραγία Θεοτόκος να αποτελεί βοηθός και σκέπη τους.

Πλήθος πιστών κατέκλυσε τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό για να συμμετάσχει στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και να λάβει την χάρη κι ευλογία της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Διαβάστε ακόμα